Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cariad VW va dezvolta un nou semiconductor cu STMicro pe fondul crizei cipurilor

Divizia Cariad de la VW va proiecta cipuri pentru prima data, in parteneriat cu STMicroelectronics pentru a dezvolta in comun semiconductori pentru o platforma software multibrand unica.



Sursa: europe.autonews.com


Volkswagen Group si producatorul de cipuri STMicroelectronics vor dezvolta un nou semiconductor pe fondul crizei globale a cipurilor care a pus sub presiune lantul de aprovizionare al industriei auto.


Unitatea de software a VW, Cariad si STMicro sunt pregatite sa co-proiecteze noul cip, care va face parte din familia de semiconductori de microcontrolere Stellar, au declarat ambele companii intr- un comunicat.


Cele doua companii „doresc sa convina” ca Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) va fi cel ce il va produce, dupa cum se arata in comunicat. „Prin cooperarea directa planificata cu ST si TSMC, ne modelam in mod activ intregul nostru lant de aprovizionare cu semiconductori”, a declarat Murat Aksel, seful de achizitii al VW, in declaratie. „Asiguram productia exacta a cipurilor de care avem nevoie pentru masinile noastre si asiguram furnizarea de microcipuri critice pentru anii urmatori”.


Acordul este al doilea parteneriat axat pe cipuri pentru impulsul VW de electrificare. Cariad a declarat in mai ca a semnat un acord cu Qualcomm pentru a ajuta la aplicatiile de conducere automata.


Sursa: moneycontrol.com


Unitatea Cariad de la VW, infiintata in 2020 pentru a pune in comun eforturile anterioare de software, s-a confruntat cu mai multe esecuri, deoarece isi propune sa creeze o platforma software unificata pentru lansarea in productie a proiectului Trinity al marcii VW in 2026.


Divizia a lansat pana acum un set de instrumente pentru seria VW ID de masini electrice, primul model al caruia a debutat cu caracteristici lipsa.


Dezvoltarea unei arhitecturi software premium pentru marcile Audi si Porsche a fost afectata de conflicte ascunse, de competitivitate, care au intarziat modele, inclusiv o versiune alimentata cu baterii a SUV-ului compact Macan de la Porsche.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA