Ford Motor intentioneaza sa adauge o noua compozitie chimica a celulei bateriei in portofoliul sau de vehicule electrice pentru a creste capacitatea si a le face mai ieftin de construit.

Sursa: cnbc.com

Producatorul auto intentioneaza sa adauge celule de fosfat de fier litiu la Mustang Mach-E anul viitor si la F-150 Lightning la inceputul anului 2024, o miscare despre care a spus ca va reduce costurile materiale pentru aceste produse cu 10 pana la 15%. Producatorul auto foloseste in prezent pachete de baterii nichel-cobalt mangan pentru acele vehicule si duba sa E-Transit.

Schimbarea chimiei este una dintre numeroasele initiative legate de baterii pe care Ford le-a anuntat joi, deoarece incearca sa creasca productia globala de vehicule electrice la o rata de rulare de 600.000 de unitati anul viitor si 2 milioane pana in 2026. Ford a spus ca si-a asigurat deja toata capacitatea bateriei necesara pentru obiectivul din 2023 si ca are 70% din ceea ce are nevoie pentru a-si atinge obiectivul din 2026.

„Noua gama de vehicule electrice a Ford a generat un entuziasm si o cerere uriase, iar acum punem in aplicare sistemul industrial pentru a ne extinde rapid”, a declarat directorul general Ford, Jim Farley, intr-un comunicat.

Vestea a venit la o zi dupa ce un raport de la Bloomberg a spus ca producatorul de automobile intentioneaza sa reduca pana la 8.000 de locuri de munca in urmatoarele saptamani, deoarece doreste sa finanteze eforturile pentru vehiculele electrice. Reducerile ar proveni de la divizia cunoscuta sub numele de Ford Blue, care este responsabila pentru vehiculele cu ardere interna.

Ford a declarat ca producatorul Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. va furniza pachetele de baterii cu litiu fier fosfat pentru Mach-E si Lightning. De asemenea, producatorul auto va continua sa lucreze cu LG Energy Solution si SK Innovation.

Sursa: autonews.com

Ford a declarat ca intentioneaza sa localizeze si sa utilizeze o capacitate de 40 gigawati/ora a celulei cu fosfat de fier si litiu in America de Nord incepand cu 2026. De asemenea, a semnat un memorandum de intelegere cu CATL pentru a „explora cooperarea” pentru furnizarea de baterii in America de Nord si pe pietele de peste mari.

Ford a detaliat joi pentru prima data modul in care intentioneaza sa ajunga la 600.000 de vehicule electrice pana anul viitor: 270.000 de Mustang Mach-E pentru America de Nord, Europa si China; 150.000 F-150 Lightnings pentru America de Nord; 150.000 de vehicule electrice Transit pentru America de Nord si Europa si 30.000 de unitati ale unui nou SUV pentru Europa.

Producatorul auto a mai sustinut anterior faptul ca intentioneaza sa investeasca peste 50 de miliarde de dolari in vehicule electrice pana in 2026 si totodata vizeaza castigurile totale ajustate ale companiei inainte de dobanzi si taxe.