Ford restrictioneaza sever disponibilitatea modelelor sale cheie Fiesta si Focus pentru comanda in toata Europa, inchizand registrele de comenzi pentru ambele modele pana la o noua notificare.

Sursa: autotrader.com

Ford a incetat sa primeasca comenzi pentru modele, deoarece lista livrarilor se intinde pana in 2023 din cauza unor probleme de aprovizionare. Acest lucru semnifica faptul ca doar modelele preconfigurate pot fi comandate pana la o noua ordine, deoarece producatorul auto raspunde la termene de livrare excesiv de lungi, potrivit unui raport din publicatia  Automotive News Europe Automobilwoche.

„Datorita cererii mari a clientilor, dar si din cauza situatiei de productie, in prezent avem termene de livrare de pana la 12 luni in unele cazuri pentru diverse serii de modele”, a declarat un purtator de cuvant Ford pentru Automobilwoche.

„Am inchis disponibilitatea comenzilor gratuite pentru dealerii nostri pentru Ford Focus si Ford Fiesta, printre altele, in urma cu ceva timp”, a spus purtatorul de cuvant. „Cu toate acestea, oferim dealerilor nostri volumul de productie disponibil sub forma de unitati prespecificate in functie de cererea clientilor.” Acesta a completat declaratia explicand ca acesta este modul Ford de a se asigura ca toate comenzile clientilor pot fi onorate si capacitatea de productie disponibila poate fi utilizata in cel mai bun mod posibil.

Sursa: ford.ro

Markus Thal, seful consiliului de intreprindere de la fabrica Ford din Saarlouis, Germania, unde se ansambleaza Focus, a confirmat masura neobisnuita si a spus ca toate comenzile primite in prezent vor avea startul incepand cu 2023. El a spus ca in prezent nu va fi posibila inceperea livrarilor, inainte de primavara viitoare.

Potrivit reprezentantilor angajatilor, Ford se asteapta acum la o productie anuala de doar 117.000 de masini Focus pentru anul curent, in scadere fata de 195.000 de unitati planificate initial. Pentru 2023, in prezent sunt inca planificate aproximativ 143.000 de unitati, potrivit Thal.

Cu toate acestea, nu este sigur daca aceasta cifra poate fi atinsa, deoarece productia este puternic influentata de blocajele continue ale lantului de aprovizionare , in special pentru semiconductori. Un alt factor ce poate complica productia este situatia de pe piata energiei.