Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pierderi tot mai mari pentru Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover a raportat o pierdere trimestriala inainte de impozitare, de 524 de milioane de lire sterline, comparativ cu o pierdere de 110 milioane de lire sterline cu un an mai devreme.



Sursa: landrover.com


Veniturile au scazut cu 11% in ultimul trimestru, din cauza combinatiei mai slabe de modele, a inflatiei si a fluctuatiei negative ale monedei.


Lipsa prelungita de semiconductori, cresterea preturilor marfurilor si o crestere lenta a noului Range Rover Sport au contribuit, de asemenea, la pierdere, a declarat miercuri proprietarul JLR, Tata Motors, intr-un comunicat.


Blocajele cauzate de COVID-19 din China au afectat, de asemenea, productia si vanzarile retail ale JLR au scazut cu 37% la 78.825 de vehicule in trimestrul acesta.


Cu toate acestea, cererea pentru vehicule JLR este considerata puternica, cu comenzi pentru modele populare precum noile Range Rover, Range Rover Sport si Defender la 62.000, 20.000 si, respectiv, 46.000, a declarat compania.


„Suntem dezamagiti de performanta noastra din acest trimestru si ne propunem sa revenim mai puternici”, a declarat directorul financiar al Tata Motors, PB Balaji, la o conferinta privind veniturile.


Pe masura ce deficitul de cipuri se atenueaza, el se asteapta sa vanda 90.000 de vehicule Jaguar Land Rover pe baza de angro in trimestrul curent, mai mult decat in ​​ultimele cinci trimestre, inclusiv luna iunie cand a vandut 72.000 de unitati, in scadere cu 15% fata de un an in urma.


Sursa: tata.com


Balaji a spus ca este de asteptat ca cererea sa ramana puternica, in ciuda ingrijorarilor legate de inflatie, ratele dobanzilor si situatia geopolitica. „Daca te uiti la segmentele in care ne aflam, acestea sunt lux premium si sunt mai putin riscante, mai putin predispuse la recesiune in comparatie cu altele”, a declarat acesta.


Registrul actual de comenzi al JLR este de 200.000 de vehicule si pentru a-si reumple conducta epuizata de retail, compania va avea nevoie de alte 100.000 de vehicule noi, a spus Balaji.


Tata se asteapta la cheltuieli de capital de 2,6 miliarde de lire sterline (3 miliarde de dolari) la JLR pentru intregul an, inclusiv pentru electrificarea portofoliului sau.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA