Ferrari si-a crescut previziunile privind veniturile si profitul pe intregul an, dupa ce registrul de comenzi a atins maxime noi, iar modelele Portofino M si F8 au condus vanzarile.

Sursa: topgear.com

Preluarea de comenzi a atins un nou nivel record in al doilea trimestru, a declarat CEO-ul Benedetto Vigna.

„Calitatea primelor sase luni si noile maxime ale afacerii noastre ne permit sa revizuim catre cote pozitive orientarile pentru 2022 cu privire la toate valorile”, a declarat CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, intr-o declaratie de marti.

„De asemenea, aportul net de comenzi a atins un nou nivel record in (al doilea) trimestru”, a adaugat Vigna, care a preluat conducerea Ferrari in septembrie anul trecut.

Compania este orientata pentru un castig ajustat inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) intre 1,70-1,73 miliarde de euro in acest an, fata de o previziune anterioara de 1,65-1,70 miliarde de euro.

EBITDA ajustat, a crescut cu 15% in al doilea trimestru, la 446 de milioane de euro (456 de milioane de dolari). Cu toate acestea, marja pe EBITDA ajustat a scazut la 34,6% de la 37,4 % cu un an mai devreme.

Livrarile au crescut cu 4% in al doilea trimestru iar in China s-au dublat cu pana la 358 de unitati.

Sursa: motorguider.com

Ferrari a lansat in iunie noul sau plan de afaceri, cu promisiunea de a produce  80% din modele, masini electrice si hybrid pana in 2030.

Compania a spus ca modelele hybrid au reprezentat 17% din livrarile sale in al doilea trimestru, cand au inceput primele livrari pentru 296 GTB, care s-a adaugat la SF90 Stradale, prima masina hibrida a companiei.

Ferrari a promis ca va livra prima sa masina complet electrica in 2025, unul dintre cele 15 modele noi pe care intentioneaza sa le lanseze intre 2023 si 2026.