Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CATL va construi o fabrica de baterii in Ungaria de 7,6 miliarde de dolari

Fabrica CATL, care va fi cea mai mare fabrica de baterii din Europa, va fi construita in urma deciziei producatorilor de automobile europeni de a accelera tranzitia catre vehiculele electrice.



Sursa: teslarati.com


CATL a declarat ca centrala de 100 GWh (gigawati/ora) din orasul Debrecen din estul Ungariei, cea mai mare investitie in strainatate, va fi construita incepand din acest an dupa primirea aprobarilor si nu ar trebui sa dureze mai mult de 64 de luni.


Odata construita, va fi cea mai mare fabrica de baterii din Europa si a doua CATL din regiune dupa cea din Germania, producand celule si module de baterii pentru producatorii de automobile, inclusiv Mercedes-Benz , BMW , Stellantis si Volkswagen .


Expansiunea vine pe masura ce producatorii de automobile europeni accelereaza tranzitia catre vehiculele electrice pe pietele lor de origine, determinand cresterea cererii de baterii de la furnizorii locali si provocand o rulare a ofertelor de aprovizionare pentru a evita blocajele de productie.


VW, Mercedes-Benz si Tesla au anuntat sau au inceput sa implementeze planuri majore de extindere a bateriilor in Europa pentru a asigura accesul la celulele si materiile prime vitale si pentru a sprijini strategiile lor de electrificare.


Investitia CATL va marca „un salt urias in expansiunea globala a CATL”, a declarat fondatorul si presedintele companiei Zeng Yuqun intr-un comunicat.


Compania chineza continua, de asemenea, cu planuri pentru productia de baterii in America de Nord pana in 2026 pentru clienti, inclusiv Ford Motor, dupa informatiile Reuters, in ciuda tensiunilor dintre Beijing si Washington.


Investitia din Ungaria  devine un hub major pentru vehicule electrice si baterii in Europa.


Sursa: insideevs.com


Debretin gazduieste o fabrica construita de BMW, in timp ce marca Volkswagen Audi are o fabrica in Gyor in vestul Ungariei, iar Mercedes opereaza in Kecskemet, in partea centrala a tarii.


BMW a refuzat sa comenteze, dar a spus ca intentioneaza sa publice cateva informatii legate de baterie la inceputul lunii septembrie.  Mercedes a declarat  ca va fi primul partener care va primi celule de baterie de la uzina din Ungaria a CATL iar comanda sa a marcat cel mai mare volum de comenzi initiale pentru site.


„Aceasta noua fabrica europeana de ultima generatie CATL din Ungaria este o alta piatra de hotar pentru extinderea productiei noastre de vehicule electrice impreuna cu partenerii nostri cheie”, a spus Markus Schaefer, membru al consiliului de conducere al Mercedes-Benz.


CATL a declarat anterior ca va incepe sa furnizeze celule cilindrice BMW din 2025 pentru noua sa serie de vehicule electrice.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA