Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Platforma MEB a VW va sprijini cinci SUV-uri electrice Mahindra

Mahindra, care este al doilea client al platformei MEB a Grupului VW dupa Ford, isi va lansa SUV-urile electrice sub marcile XUV si BE.



Sursa: carwale.com


Mahindra este al doilea client al platformei MEB a Grupului VW dupa Ford, care va incepe productia anul acesta a unui SUV electric bazat pe MEB, construit in fabrica sa din Koln, Germania.


SUV-urile electrice Mahindra vor fi vandute sub doua marci, XUV si BE, a declarat producatorul auto. Acestea vor fi sustinute de noua platforma electrica Inglo a Mahindra, care va oferi o capacitate a bateriei cuprinsa intre 60 si 80 de kilowati/ora si incarcare rapida de pana la 80% in mai putin de 30 de minute, a declarat Mahindra.


„Parteneriatul nu doar demonstreaza ca afacerea noastra cu platforme este foarte competitiva, ci si ca MEB este pe drumul cel bun pentru a deveni una dintre platformele de top deschise pentru mobilitatea electronica”, a declarat Thomas Schmall, membru al consiliului de conducere al Volkswagen.


SUV-urile VW ale lui Mahindra vor fi numite XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 si BE.09. Primul dintre cele cinci SUV-uri electrice va fi lansat pana la sfarsitul anului 2024 in India, in timp ce celelalte patru ar trebui sa fie lansate pana in 2026, a spus Mahindra.


Sursa: timesofindia.indiatimes.com


Mahindra a spus ca se asteapta ca modelele electrice sa reprezinte 20 pana la 30% din vanzarile totale de SUV-uri pana in martie 2027. Compania vinde unele dintre cele mai populare SUV-uri cu motoare cu ardere din India, inclusiv Scorpio si Thar.


Producerea unei game de vehicule este cruciala pentru a inlatura dominatia rivalului Tata Motors pe piata de masini electrice in curs de dezvoltare din India.


Mahindra este un lider local in vehiculele electrice cu trei roti, dar in prezent vinde o singura masina electrica, e-Verito, in ciuda faptului ca a avut un avantaj  prin achizitionarea unui producator de vehicule electrice din India in 2010.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA