Salonul auto de la Geneva, programat sa aiba loc in februarie, a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv.

Sursa: caranddriver.com

Organizatorii se vor concentra pe un salon auto complementar care va avea loc la Doha, in defavoarea clasicului Salon Auto de la Geneva.

Organizatorii evenimentului isi schimba locul traditional racoros din Europa alpina in Orientul Mijlociu. Acestia se vor concentra pe un salon auto complementar, Salonul Auto de la Geneva Qatar, care va avea loc la Doha in noiembrie 2023. Acestia au atribuit decizia de a organiza spectacolul in afara orasului natal unor preocupari economice, geopolitice si legate de pandemie, nespecificate. „Riscurile au depasit oportunitatile”, a declarat joi intr-un comunicat Maurice Turrettini, presedintele fundatiei care conduce spectacolul.

Expozitia nu a mai fost organizata din 2019, dupa ce a fost anulata cu cateva zile inainte de organizarea planificata pentru 2020 din cauza focarului global de coronavirus.

Spectacolul din februarie urma sa fie completat de un eveniment cu sediul la Doha, potrivit unei declaratii de anul trecut in parteneriat cu Qatar Tourism.

Sursa: cnbc.com

Aceasta schimbare vine cu mai putin de o luna inainte de inceperea programata a Salonului Auto International Nord-American de la Detroit, care, de asemenea, nu a mai avut loc de trei ani.

Evenimentul din Qatar al spectacolului de la Geneva este programat sa aiba loc la fiecare doi ani, dupa cum se arata in comunicat.