Ford Motor planuieste sa retraga 3.000 de locuri de munca la nivel global in aceasta saptamana, potrivit unei scrisori trimise angajatilor si obtinuta de Automotive News.

Sursa: ford.com

Producatorul auto trebuie sa redistribuie resursele si sa abordeze structura sa necompetitiva a costurilor, dupa cum le-au spus angajatilor CEO-ul Jim Farley si presedintele executiv Bill Ford.

Constructorul de automobile renunta la 2.000 de posturi salariate si 1.000 de locuri de munca in agentii.

Angajatii afectati din global, mai exact din SUA, Canada si India vor fi informati in aceasta saptamana, dupa cum se arata in scrisoare. Un purtator de cuvant Ford a confirmat scrisoarea ca fiind autentica.

„Construirea acestui viitor necesita schimbarea si remodelarea practica a tuturor aspectelor modului in care am functionat de mai bine de un secol”, au scris Farley si Ford. „Necesita concentrare, claritate si viteza. Si asa cum am discutat in ultimele luni, inseamna redistribuirea resurselor si abordarea structurii noastre de costuri, care este necompetitiva fata de concurentii traditionali si noi.”

Reducerile sunt asteptate intr-o varietate de roluri, inclusiv in achizitii si sunt de asteptat sa vina atat in ​​diviziile Ford Blue, cat si in Model E. Compania le-a spus angajatilor ca pe langa eliminarea locurilor de munca, reorganizeaza si simplifica functiile din cadrul organizatiei sale.

Sursa: motortrend.com

„Nimic din toate acestea nu schimba faptul ca acesta este un moment dificil si emotionant”, se spune in scrisoare. „Oamenii care parasesc compania saptamana aceasta sunt prieteni si colegi si vrem sa le multumim pentru tot ce au contribuit la Ford. Avem datoria de a avea grija si de a sprijini pe cei afectati si ne vom indeplini aceasta datorieoferind nu numai beneficii, dar un ajutor semnificativ pentru a gasi noi oportunitati de cariera.”

Speculatiile cu privire la potentialele reduceri de locuri de munca Ford au crescut in ultima luna. Bloomberg a raportat in iulie ca Ford planuia sa reduca pana la 8.000 de locuri de munca in viitorul apropiat.

„Avem abilitati care nu mai functioneaza si avem locuri de munca care trebuie schimbate”.[..]Acesta este un alt tip de schimbare, in care remodelam compania,” a declarat Farley.