Productia crossover-ului compact Dodge Hornet in Italia pentru piata din SUA va ajuta compania-mama Stellantis sa sporeasca utilizarea capacitatii fabricii.

Sursa: carscoops.com

Sindicatele spera ca productia pentru Dodge Hornet si a modelului fratelui sau, Alfa Romeo Tonale, va oferi un impuls productiei Stellantis in Italia. Dodge Hornet va fi construit alaturi de Alfa Romeo Tonale, fratele sau de platforma, in fabrica Stellantis din Pomigliano, aproape de Napoli.

Cele doua modele impart platforma Fiat Chrysler Automobiles Small Wide, care sta la baza Jeep Compass si Renegade, care sunt construite tot in Italia, in fabrica Stellantis din Melfi.

CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, a declarat intr- un interviu pentru Automotive News Europe ca marca ar fi incantata sa vanda 30.000 de SUV-uri Tonale in primul sau an. Potentialul anual de vanzari global al Tonale ar putea fi in intervalul 70.000 pana la 80.000 de unitati, a adaugat acesta.

Tonale va fi vandut initial in Europa si America de Nord, in timp ce Hornet nu va fi comercializat in Europa, dupa cum a declarat Domenico Gostoli, seful marcilor Dodge si Ram Europa, pentru Automotive News Europe.

„Dodge este o marca de masini de inalta performanta si vindem in mare parte versiuni de varf cu motor V-8, cu mai mult de 600 CP. Daca vrem sa crestem marca in Europa, trebuie sa incepem de la punctele noastre forte. In prezent, ne concentram pe coupe-ul mare Challenger SRT Hellcat si pe SUV-ul Durango.”

Dodge a vandut aproximativ 1.000 de masini in Europa in 2021, a spus Gostoli. „Am suferit precum altii din cauza intreruperii aprovizionarii cu semiconductori”.

Atat Dodge Hornet, cat si Alfa Romeo au un stil similar in partea laterala, in spate si in interiorul masinilor. Principalele diferente sunt vazute in fata, reflectand diferentele de stil ale fiecarei marci.

Sursa: topgear.com

Dodge Hornet va fi oferit in doua versiuni principale. Hornet GT, disponibil de la sfarsitul lui 2022, va avea un motor turbo pe benzina de 2,0 litri, cu 4 cilindri, cu 265 de cai putere si o functie PowerShot care furnizeaza o sursa suplimentara de 25 CP la cerere, la intervale de 15 secunde.

Versiunea americana a Alfa Romeo Tonale va folosi acelasi grup motopropulsor cu o putere putin mai mica de 252 CP. Atat Tonale, cat si Hornet vor fi oferite cu tractiune integrala standard.

Productia anuala a Tonale si Hornet la uzina Stellantis din Pomigliano ar putea depasi 100.000 de masini daca vanzarile Hornet vor ajunge la 30.000 in SUA, asa cum era de asteptat, in combinatie cu cele 70.000-80.000 de unitati ale Tonale la nivel global.

Potrivit sindicatului FIM, fabrica a construit 79.730 de unitati pana in iunie, inclusiv 76.000 de unitati de minicar Panda si pe o linie separata, 3.730 de unitati de Tonale. Productia totala de masini de la Stellantis in Italia a fost de 248.990 de unitati in prima jumatate a anului, in crestere cu 2% fata de 2021.