Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes-AMG C 63 hibrid depaseste gama C-Class

Mercedes-AMG a dezvaluit C 63, noul model de top al Clasei C a constructorului de automobile, cu o transmisie hibrida care inlocuieste traditionalul V-8.




Sursa: motor1.com


Sistemul de propulsie hibrid produce 670 CP (680 CP, 500 kW) dintr-un motor cu patru cilindri de 469 CP, 2,0 litri, cu un motor electric de 201 CP pe puntea spate. Cuplul maxim combinat al sistemului este de 1020 newtoni metri. Turbocompresorul electric este integrat direct pe arborele turbocompresorului intre roata turbinei pe partea de evacuare si roata compresorului pe partea aerului proaspat.


Acest motor controlat electronic antreneaza direct arborele turbocompresorului, accelerand roata compresorului inainte ca fluxul de gaze de esapament sa preia conducerea conventionala. Bateria de inalta performanta din C 63 ofera o capacitate de 6,1 kWh, 70 kW putere continua si 150 kW putere maxima timp de zece secunde.


Sistemul de stocare a energiei cu ioni de litiu al bateriei de 400 de volti a fost dezvoltat in cooperare intre atelierul de motoare de Formula 1 HPP (High Performance Powertrains) din Brixworth, Anglia, si Mercedes-AMG din Affalterbach, Germania.


O caracteristica inovatoare este racirea directa a celulelor bateriei, pentru care specialistii AMG au fost nevoiti sa dezvolte noi module de racire de milimetri subtiri, care sa asigure o temperatura de functionare constanta, optima pentru celule.


Incarcarea se face prin incarcatorul de bord instalat de 3,7 kW cu curent alternativ la o statie de incarcare, o cutie de perete sau o priza de uz casnic. Mercedes-AMG poate rula aproximativ 13 km cu energie electrica pura.


Sursa: caranddriver.com


Pentru prima data la un C 63 hibrid este disponibil sistemul de tractiune integrala AMG Performance 4MATIC+, transmite puterea de antrenare catre sosea si ofera standard de directie activa pe puntea spate.


Alte caracteristici includ o suspensie AMG Ride Control cu ​​un sistem de amortizare adaptiv, opt moduri diferite de condus si experiente personalizate de design sonor in interiorul si in afara vehiculului.


Lansate simultan ca berlina si break, ambele modele se bazeaza pe o caroserie AMG modificata si o lungime totala cu 83 mm mai lunga decat clasa C standard.


Mercedes a spus ca noul C 63 hibrid accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde, atinge o viteza limitata electronic de 250 km/h  si poate fi marita optional la 280 km/h pentru berlina sau 270 km/h pentru modelul break.


Mercedes nu a furnizat inca pretul sau disponibilitatea vehiculului, desi o lansare este probabila in a doua jumatate a anului 2023.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA