Smart apeleaza la partenerul sau de lunga durata Brabus pentru a crea o editie „beast” a noului crossover electric  #1.

Sursa: brabus.com

Smart si-a reinviat parteneriatul cu compania germana de tuning Brabus pentru o versiune de top cu tractiune integrala a noului SUV mic, complet electric, #1.

Cele doua companii au colaborat incepand din 2003 la o serie de masini Smart editii speciale cu unele motoare si transmisii modificate. Masinile au fost construite in Hambach, estul Frantei, la fosta fabrica Smart, care este acum detinuta de Ineos Automotive.

Brabus continua sa vanda vehicule Smart tunate cu opturi americane si figuri paranormale, inclusiv Ultimate E Facelift, un cabriolet electric ForTwo puternic prelucrat, cu un kit „widebody”, cu caroserie largita,  interior de lux si performanta imbunatatita la un pret de aproximativ 50.000 de euro.

Cand Smart, acum un joint venture intre Mercedes-Benz si Geely, a decis sa se relanseze in Europa ca un brand complet electric, a parut un moment bun pentru a reintroduce si editiile Brabus din fabrica, dupa spusele lui Dirk Edelmann, CEO al Smart Europe,  la un test drive pentru  #1 .

Adelmann a spus ca doreste ca editia Brabus a #1 sa fie nava amiral de performanta a liniei. Versiunea Brabus a fost cunoscuta intern ca „fiara” in timpul dezvoltarii sale, a spus el.

„Nu am vrut doar un pachet de aspect”, a spus el. Tractiunea spate a #1 standard are un singur motor electric de 200 de kilowati, dar pachetul Brabus adauga un motor electric de 115 kW in fata, oferindu-i tractiune integrala si o putere totala de 315 kw.

Sursa: ev-database.org

In timp ce versiunea Brabus este putin mai grea din cauza componentelor de tractiune fata, Smart spune ca a reglat suspensia fata pentru a se asigura ca manevrarea se simte la fel ca versiunile standard. Modificarile exterioare includ roti de 19 inchi, un spoiler din trapa spate extins, o roata frontala mai adanca si accente rosii ale caroseriei. In interior, tema rosie este continuata pe centurile de siguranta, tetierele si piesele de decor. O roata din Alcantara ofera o aderenta suplimentara.

Versiunea Brabus vine cu un premiu, desi Adelmann a remarcat ca a fost cu doar cateva mii de euro mai mult decat versiunile cu tractiune spate, la 47.490 de euro fata de 43.490 de euro.

Adelmann nu a oferit niciun obiectiv de vanzari pentru editia Brabus, dar a spus ca Smart a avut deja un raspuns puternic din partea dealerilor din Elvetia si din alte zone in care tractiunea integrala este populara.