Amazon va investi 1 miliard de dolari pe parcursul a cinci ani in flota sa europeana de furgonete si camioane electrice.

Sursa: insideevs.com

Amazon.com va investi peste 1 miliard de euro (974,8 milioane de dolari) in urmatorii cinci ani in furgonete electrice, camioane si hub-uri de pachete cu emisii reduse in toata Europa, accelerandu-si eforturile de a obtine carbon zero net.

Compania a spus ca investitia a fost, de asemenea, menita sa stimuleze inovatia in industria transporturilor si sa incurajeze mai multa infrastructura publica de incarcare a vehiculelor electrice.

Retailerul online din SUA a declarat ca investitia va ajuta flota sa de furgonete electrice din Europa sa se tripleze de la 3.000 de vehicule la peste 10.000 pana in 2025.

Compania nu a spus ce procent din flota sa europeana de livrare este electrica astazi, dar a spus ca acele 3.000 de camionete cu emisii zero au livrat peste 100 de milioane de pachete in 2021.

Amazon a spus ca spera, de asemenea, sa achizitioneze peste 1.500 de vehicule grele electrice de marfuri.

Desi o serie de firme mari de logistica, inclusiv companiile de livrare de pachete United Parcel Service si FedEx, s-au angajat sa cumpere un numar mare de camionete si camioane electrice cu emisii zero, inca nu sunt multe disponibile pentru cumparare.

O serie de startup-uri se intrec pentru a aduce pe piata camionete sau camioane electrice si se confrunta cu o concurenta crescanda din partea producatorilor vechi precum General Motors si Ford.

Sursa: autonews.com

Cea mai mare comanda de furgonete electrice de la Amazon este pentru 100.000 de vehicule Rivian pana in 2025.

Compania a spus ca, alaturi de vehiculele electrice, va investi in mii de incarcatoare in facilitati din intreaga Europa. Retailerul a declarat ca va investi in dublarea retelei europene de hub-uri de „micro-mobilitate” din peste 20 de orase.

Amazon a folosit centre pentru a rula noi metode de livrare, inclusiv biciclete electrice de marfa sau livrari pe jos, pentru a reduce emisiile. Compania intentioneaza sa obtina carbon zero net pana in 2040.