Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Volvo C70 II ( 2006 – 2013 )

Volvo C70 II, cea mai scumpa decapotabila de care nu ai auzit si despre care stii foarte putine si pe care o eviti, pe nedrept.



Sa clarificam de la inceput. La fel ca si primul C70, Volvo C70 II este un grand tourer decapotabil. Are 4 scaune, are motoare decente si un portbagaj generos, daca nu e decapotat. Doar ca nu e o masina sport sau de arfe orizontale cu figuri paranormale cum ar fi un Seria 3 E90, ci se bate in zona de confort cu CLK-ul si apoi E Coupe-ul.


Asa ca, cum se pozitioneaza C70-ul in piata?


La fel cum ma pozitionez si eu in casuta de mesaje de pe Instagram a Deliei. Adica cu seen. Si nu, nu e Delia Matache. Stie ea care Delia. Dar nu ma va mai baga in seama vreodata. Ce vorbeam? A da, Volvo C70 II.


Volvo C70 II se plaseaza clar in zona de confort si 0 sportivitate. De fapt, e cea mai putin agila decapotabila din generatia ei, dar e si cea mai luxoasa si confortabila, atata timp cat nu sari calul si treci mai departe de Seria 3 si C Class si A5. Deci pana acum avem exact un Volvo – mai confortabil decat triada germana, mai putin agila decat ele. Dar oare cum se descurca in linie dreapta?


 



Motoare Volvo C70 II


Benzina



  • 2.4 MPI de 140 si 170 cai – Destul de bine. Incepem din prima cu clasicul 2.4 MPI de pe vechiul S40, un motor care a fost folosit pe sistemul „daca nu e stricat, nu il schimba”. Ca si puncte bonus, motorul asta e compatibil si cu GPL, doar ca in cazul lui C70 II nu ai unde sa montezi butelia. Da’ aragaz cu butelie, sa se stie tiganie…

  • 2.5 Turbo de 220, 230 si 255 cai – Legendarul 2.5 Turbo, cunoscut sub numele de T5. Pus pe orice, de la Volvo 850R la Ford Focus ST si chiar si Ford Kuga, motorul asta e legendar pe absolut orice masina unde a fost montat, singura exceptie fiind XC90.


 


Diesel



  • 2.0D de 136, 150 si 177 cai – Cel de 136 cai e singurul motor in 4 cilindri in linie si e singurul motor de origine Ford si nu are probleme specifice doar ca se poate incinge ca dupa 3 litri de Tequilla. Cat despre celelalte 2.0, mare grija la EGR si la galeria de admisie.

  • 2.4D de 180 cai – Regenerare, filtru de particule, injectoare. In ordinea asta. A fost un motor legendar la vremea lui, doar ca pe Volvo C70 II e strangulat de normele de emisii de parca ii face placere si are probleme mari de adaptare in oras.


 



Probleme Generale Volvo C70 II



  • Cutia automata PowerShift e un subiect fierbinte despre care m-am plictisit sa scriu, dar avand in vedere ca motorul de 2.0 in 4 cilindri (singurul in 4 cilindri) e de origine Ford, cutia automata e PowerShift. Restul cutiilor sunt reteta Volvo, fiabile dar lente.

  • Motorasul decapotarii este un subiect recurent pentru toate decapotabilele. Asigura-te ca functioneaza cum trebuie, altfel va costa cat masina.

  • Nu este o masina agila. Are putere dar nu are agilitate. Daca vrei sa faci liniute la semafor, masina asta nu este pentru tine.

  • Spre deosebire de alte masini, decapotarea nu se poate face din mers asa ca va trebui sa tragi pe dreapta. Mercedes SLK si multe decapotabile de exemplu pot face asta la viteze de pana la 30 km/h.



Verdict Volvo C70 II


Dupa cum ma asteptam, Volvo C70 II nu prea a rupt fashul targului. Asta pentru ca nu are nici imaginea corecta, nici nu a avut parte de promovare si nici nu e la acelasi nivel cu concurenta. Nu e sportiva, nu se decapoteaza din mers, are doar motoare civilizate care sa nu supere. Cu toate acestea, aceasta decapotabila obscura ramane cea mai confortabila din generatia ei, din gama ei de pret. Asa ca daca vrei sa te plimbi in maxim confort si iti place sa admiri peisajul mai mult decat sa iti testezi limitele in curbe, atunci Volvo C70 II este pentru tine.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina ambele sunt bune, desi cel de 2.4 MPI e mai simplu si mai fara batai de cap. Iar pentru diesel, clar 2.4D dar tine-l departe de oras.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA