Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Model Y devine liderul de vanzari de masini noi din Europa

Tesla Model Y a depasit vanzarile de masini noi din Europa pentru in luna septembrie, deoarece livrarile s-au triplat.



Sursa: tesla.com


Modelul Y de la Tesla a fost cea mai vanduta masina din Europa in septembrie, trecand peste unele dintre cele mai populare modele de motoare cu combustie interna din regiune, pe masura ce vehiculele alimentate cu baterii continua sa castige teren.


Cu livrarile de peste 29.000 de masini, modelul Y a condus cu o marja semnificativa fata de Peugeot 208, cu aproximativ 19.600 de unitati, a declarat cercetatorul de piata JATO Dynamics.


Crossover-ul, produs la fabrica Tesla din Germania incepand cu acest an, a compensat o scadere a vanzarilor Model 3 ca urmare a lipsei importurilor de la fabrica producatorului auto din China.


Vanzarile Tesla in Europa tind sa aiba performante deosebit de bune in ultima luna a fiecarui trimestru, a spus JATO.


Chiar si asa, livrarile totale din trimestrul trei au crescut cu 17% fata de un an anterior si aproape s-au dublat fata de 2020. Piata auto din Europa a simtit o presiune o mare parte a anului din cauza problemelor prelungite ale lantului de aprovizionare care reduc productia. In timp ce o parte din aceasta presiune se ridica, consumatorii din regiune se lupta acum cu inmultirea facturilor la energie si cresterea ratelor dobanzilor care au inceput sa cantareasca cererea.


Cei mai multi producatori de automobile au rezistat pana in prezent, deoarece ajung din urma cu multe comenzi neexecutate.


„Piata a pierdut un milion de unitati pe trimestru in ultimii trei ani”, a declarat intr-un comunicat analistul global JATO Felipe Munoz.


Sursa: tesla.com


„Desi este o catastrofa in ceea ce priveste volumul in raport cu capacitatea de productie, majoritatea producatorilor de automobile s-au adaptat acum in mod corespunzator la aceasta noua realitate.”


Masinile complet electrice au reprezentat 16% din totalul inmatricularilor in primele noua luni ale anului.


In septembrie, vanzarile combinate de Tesla Model Y si Model 3 au crescut la aproape 42.000, de patru ori mai multe decat modelele electrice ID4 si ID3 ale Volkswagen.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA