Genesis, BYD, Bugatti si Cupra au inregistrat castiguri de trei cifre in vanzari in luna septembrie. Intre timp, Polestar, Maserati, MG, Rolls-Royce, Porsche si Mercedes-Benz au fost printre cele 25 de marci care au inregistrat cresteri procentuale de doua cifre pe piata din Europa.

Sursa: cupraofficial.ro

Marca de lux Genesis a Hyundai Group a crescut cu aproape 700%, la 382 de inmatriculari, comparativ cu doar 48 in septembrie 2021, cand tocmai intra pe piata.

BYD din China, care a debutat cu mai multe modele la Salonul auto de la Paris din aceasta luna, a crescut vanzarile cu peste 200% fata de o baza scazuta anul trecut, condusa de SUV-ul de dimensiuni medii Tang.

Sucursala Cupra a Grupului Volkswagen a crescut cu 131%, ajutata de cererea puternica pentru compactul electric Born, care a reprezentat 3.520 de vanzari, fata de 2.879 de unitati in august. De asemenea, vanzarile pentru Cupra Formentor aproape s-au dublat la 10.124 in septembrie, potrivit cifrelor cercetatorului de piata Dataforce.

Filiala Volvo Cars, Polestar, a crescut vanzarile cu 95% la cerere pentru Polestar 2, care a fost masina premium de dimensiuni medii numarul 5 din Europa, inaintea vanzarilor combinate de la Volvo S60 si V60, dupa noua luni.

Maserati a crescut vanzarile cu 81%, la 779 de unitati, dintre care noul SUV mediu premium Grecale care a reprezentat 63% din volumul marcii de lux Stellantis.

Rolls-Royce a crescut vanzarile cu 71%, la 128, dintre care SUV-ul ultralux Cullinan a reprezentat 63% din volumul subsidiarei BMW Group, conform cifrelor Dataforce.

Sursa: maseratti.com

MG a crescut vanzarile cu 75%, pana la 14.020 unitati. Acest lucru a fost determinat de cererea puternica pentru break-ul compact MG 5.

Vanzarile Porsche au crescut cu 48% din cauza cererii puternice pentru 911, care a inregistrat o crestere de 49% la 1.682 de unitati.

Mercedes a crescut in vanzari cu 43% din cauza cererii puternice pentru Mercedes Clasa C, care a reprezentat 6.884 vanzari in septembrie, fata de 2.256 in aceeasi luna a anului trecut.

De asemenea, printre marcile care au inregistrat castiguri in cursul lunii s-au numarat Skoda, Mini, Ford, Audi si Tesla, potrivit Dataforce.

Marcile care au inregistrat castiguri, dar au fost sub media pietei au fost Volvo 5,9% si Citroen 2,1%.