VW isi vinde afacerea germana de car-sharing WeShare catre Miles Mobilty dupa ce nu a reusit sa genereze profit.

Sursa: eu-startups.com

Grupul Volkswagen isi vinde afacerea de car-sharing auto WeShare startup-ului german Miles Mobility, in timp ce producatorul auto se retrage din ceea ce a fost in mare parte o industrie neprofitabila.

Miles va integra cele 2.000 de vehicule electrice marca VW ale WeShare in flota sa de 9.000 de masini, majoritar cu motoare cu combustie, dupa cum au declarat marti companiile.

Miles a comandat, de asemenea, 10.000 de vehicule electrice de la producator, livrarile urmand sa inceapa anul viitor.

Producatorii de automobile, inclusiv Mercedes-Benz si BMW, s-au straduit sa-si transforme intreprinderile de car-sharing in potentiali producatori de profit viabil. Totusi in luna mai, producatorii auto germani si-au vandut afacerea Share Now catre Stellantis.

In timp ce VW considera ca aproximativ 20% din venituri provin din serviciile de abonament si alte oferte de mobilitate pe termen scurt pana in 2030, afacerea WeShare care opereaza in Germania nu a reusit totusi sa genereze profit.

Sursa: wiwo.de

Decizia VW de a vinde WeShare a luat nastere din constientizarea ca nu va putea imbunatati profitabilitatea dincolo de 2022, a declarat Christian Dahlheim, directorul general al VW Financial Services, intr-o conferinta cu reporterii.

Miles, cu sediul in Berlin, este una dintre putinele exceptii din industrie. Startup-ul, care este activ in opt orase germane si la inceputul acestui an s-a extins in Belgia, in 2021 a avut pragul de echilibru cu vanzari de 47 de milioane de euro (47 de milioane de dolari).

Parteneriatul VW cu Miles nu este exclusiv, iar producatorul auto isi poate oferi vehiculele altor platforme de car-sharing, a declarat Dahlheim.

Ambele companii au convenit sa nu dezvaluie care a fost pretul oferit de Miles pentru afacere.