Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aston Martin reduce perspectivele de livrare, deoarece problemele de aprovizionare persista

Aston Martin raporteaza pierderi operationale mai grave decat se astepta, deoarece problemele lantului de aprovizionare limiteaza productia.



Sursa: caranddriver.com


Compania se asteapta acum sa livreze doar 6.200 de masini, in scadere fata de o estimare anterioara de peste 6.600 de unitati, dupa ce lipsa de piese a impiedicat livrarea a aproximativ 400 de masini in al treilea trimestru.


In iulie, a estimat o imbunatatire a finantelor sale in a doua jumatate a anului, prezicand un flux de numerar liber pozitiv dupa ce a spart zeci de milioane de lire sterline in numerar. Pierderea operationala a companiei in trimestrul al treilea a crescut la 58,5 milioane de lire sterline de la 30,2 milioane de lire sterline.


„Desi aceste piedici, care se imbunatatesc deja in T4, au perturbat performanta noastra financiara pe termen scurt si au afectat modest indrumarile noastre pentru intregul an, perspectivele pe termen mediu si lung sunt robuste”, a declarat presedintele executiv Lawrence Stroll intr-un comunicat.


Sursa: autocar.co.uk


Producatorul de automobile de sport si de lux se lupta cu un plan de redresare pentru a creste productia si a scadea datoria si sufera de mult timp din cauza problemelor lantului de aprovizionare care au afectat industria.


Grupul Volkswagen si-a redus luna trecuta asteptarile privind vanzarile, deoarece disponibilitatea semiconductoarelor ramane limitata iar logistica continua sa reprezinte o provocare. Toyota Motor si-a redus obiectivul de productie din aceleasi motive.


„Aston Martin se confrunta cu o provocare uriasa de a-si reduce nivelul datoriei”, a declarat Orwa Mohamad, analist la Third Bridge. „Acest lucru este deosebit de ingrijorator intr-un context macro in deteriorare. Aston Martin are masini fantastice si o marca puternica, dar pozitia lor financiara face ca succesul sa fie o adevarata provocare.”


Aston si-a redus datoria neta la 833 de milioane de lire sterline, in scadere de la 892 de milioane de lire sterline la sfarsitul anului trecut si a spus ca inregistreaza inca o cerere puternica pentru masinile sale de lux.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA