Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Volvo promoveaza parteneriatul pentru a atinge noi nivele de autonomie

Jim Rowan a spus ca esecul Argo AI solidifica strategia producatorului de automobile Volvo de a face echipa cu parteneri diferiti pentru a obtine nivelul urmator de autonomie si infotainment imbunatatit.



Sursa: reuters.com


CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a declarat ca inchiderea Argo AI, compania de tehnologie pentru vehicule autonome sustinuta de Ford si Grupul Volkswagen, a consolidat abordarea producatorului sau auto de a transforma masinile care se pot conduce singure, in realitate.


„Nu avem aceste echipe masive, extinse de AI (inteligenta artificiala),” a spus el. „Echipele noastre sunt concentrate pe ceea ce credem ca adauga valoare masinii, in special in ceea ce priveste gradul de siguranta si perceptia.”


CEO-ul Ford, Jim Farley, a  declarat atunci cand a anuntat iesirea producatorului de automobile din Argo AI ca vehiculele profitabile, complet autonome „sunt un plan indepartat si nu va trebui neaparat sa cream aceasta tehnologie noi insine”.


Rowan este de acord, iar strategia a fost exemplificata de cel mai recent model Volvo, EX90, despre care Volvo a spus ca este pregatit hardware pentru conducerea autonoma nesupravegheata. Volvo a declarat in ianuarie ca va pune aceasta caracteristica disponibila mai intai pentru clientii din statul american California, inainte de a o lansa pe alte piete.


Sursa: techcrunch.com


„Am spus ca vom colabora cu Nvidia pe partea de siliciu pentru tehnologia de calcul de baza si cu Qualcomm pe partea de infotainment”, a spus el. „In acelasi timp, cumparam setul de senzori, adica lidar, radare, camere si asa mai departe. Acesta este sosul nostru secret.”


Rowan a spus ca aceasta strategie ajuta Volvo sa se miste mai repede si sa ramana agil din punct de vedere financiar.


„Cred ca strategia noastra este destul de solida in ceea ce priveste software-ul AI si tehnologia de calcul de baza. Si vom extinde acele echipe, dar cand o vom face in conformitate cu strategia de a ne concentra cu adevarat pe ceea ce adauga valoare” a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA