Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi redenumeste Q8 E-tron si creste autonomia

Vehiculul original complet electric al Audi, E-tron, lansat in 2019, a primit un stil actualizat, mai multa gama si un nou nume: Q8 E-tron 55 si Q8 E-tron Sportback.



Sursa: ev-database.org


Q8 E-tron are aerodinamica imbunatatita, performante de incarcare si capacitatea bateriei mai ridicata si o autonomie crescuta de pana la 600 km.


Numele Q8 E-Tron face o „afirmatie clara” ca masina este modelul de top printre SUV-urile si crossover-urile sale electrice, a declarat Audi intr-un comunicat.


Crossover-ul Q8  si Q8 Sportback E-tron beneficiaza de o aerodinamica imbunatatita, performante mai mari de incarcare si capacitate a bateriei si o autonomie crescuta de pana la 582 km (362 mile) in versiunea SUV in cadrul testelor WLTP si pana la 600 km in Versiunea Sportback, a spus Audi.


Un acumulator de 114 kilowati/ora mai dens energetic inlocuieste unitatea de 95 kWh in acelasi spatiu.


Versiunile de baza 50, cu doua motoare electrice, genereaza 250 de kilowati in modul boost si 664 de newtoni metri de cuplu. Modelele midrange 55, de asemenea cu doua motoare, genereaza 300 de kilowati in modul boost si 664 de newtoni metri de cuplu. Versiunile de top SQ8 sunt alimentate de trei motoare, o unitate in fata si doua motoare aflate pe puntea din spate.


Sursa: topgear.com


Q8 E-tron se poate incarca la o rata de 170 de kilowati, spune Audi, trecand de la 10 la 80% in 31 de minute cu un incarcator rapid DC.


Q8 E-tron si Q8 Sportback E-tron vor ajunge la dealerii europeni la sfarsitul lunii februarie. Lansarea pe piata din SUA va avea loc la sfarsitul lunii aprilie.


Pretul de baza pentru Q8 e-tron din Germania va fi de 74.400 de euro.


De la introducerea sa, Audi E-tron a avut vanzari de 150.000 de unitati. Portofoliul electric al Audi cuprinde acum opt modele, iar pana in 2026, compania va lansa doar modele complet electrice pe piata globala.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA