Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul Porsche Macan EV va avea un acumulator de 100 kilowati/ora

Porsche a lansat detalii tehnice ale viitorului sau Macan EV complet electric, spunand ca noul crossover compact de 600 CP va fi „cel mai sportiv model din segmentul sau”.



Sursa: caranddriver.com


Pe baza testelor WLTP, acumulatorul Macan EV de 100 de kilowati/ora ar trebui sa ofere o autonomie de rulare de peste 483 km (300 mile). Bateria este formata din 12 module cu celule prismatice care contin un raport de 8:1:1 de nichel, cobalt si mangan.


La fel ca Fastback-ul electric Taycan de la Porsche, Macanul va folosi tehnologia de 800 de volti, care poate reincarca bateria crossover-ului de la 5% la 80% in aproximativ 25 de minute.


Porsche a spus ca cele doua motoare electrice ale lui Macan ofera un control precis pe toate rotile si o distributie a cuplului la cerere intre axele fata si spate. Macanul electric cu dublu motor va fi primul model Porsche care va fi lansat pe arhitectura Premium Platform Electric sau PPE a Grupului Volkswagen.


Macan EV, cel de-al doilea model electric al producatorului de masini sport, dupa Taycan, este esential pentru obiectivele Porsche de a genera peste 80% din vanzarile de vehicule noi la nivel global din vehicule electrice pana in 2030.


Porsche se asteapta sa construiasca la fel de multe unitati ale crossover-ului compact electric Macan EV ca si versiunea cu motor cu combustie.


„Producem peste 80.000 de unitati pe an din generatia actuala. Pe termen lung, intentionam, de asemenea, sa producem Macan-ul complet electric la aceasta scara”, a declarat seful de productie Albrecht Reimold pentru publicatia Automobilwoche.


Macan EV va oferi si directie pe puntea spate. La viteze de pana la 80 km/h (50 mph), rotile din spate se deplaseaza in directia opusa rotilor din fata, cu un unghi de virare la puntea din spate de pana la cinci grade. Porsche a spus ca scurtarea ampatamentului ofera un raspuns mai dinamic la viraje, facilitand in acelasi timp manevrarea in spatii inguste.


Sursa: motor1.com


La viteze mai mari, rotile din spate vireaza in aceeasi directie cu axa fata, imbunatatind stabilitatea, de exemplu atunci cand se schimba benzile pe autostrada.


Macan EV va avea, de asemenea, o „axa spate de performanta”, cu motorul electric pozitionat mult inapoi, rezultand o echilibrare a greutatii usor orientata spre spate. Porsche a spus ca motoarele electrice de pe puntea spate vor asigura o agilitate mai mare la accelerarea din curba.


Potrivit dealerilor, Macanul electric ar putea dispune de tehnologie hands-free si de un sistem de monitorizare a soferului bazat pe camera.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA