Aceasta rechemare acopera aproximativ 520.000 de vehicule Ford in SUA si aproximativ 114.000 in alte tari.

Sursa: cnet.com

Ford recheama 634.000 de SUV-uri din intreaga lume din cauza riscurilor de incendiu din cauza injectoarelor de combustibil crapate si va indemna proprietarii sa-si inspecteze masinile.

Ford anunta ca rechemarea acopera modelele Bronco Sport si Escape, SUV-uri cu trei cilindri de 1.5 litri, anii 2020-2023, multe dintre modele rechemate inca din aprilie, deoarece o carcasa a separatorului de ulei ar crapa si dezvolta o scurgere care ar putea provoca un incendiu la motor.

Vehiculele reparate in cadrul retragerii anterioare vor avea nevoie in continuare de noi remedieri, a declarat Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi.

Ford a spus ca atunci cand motoarele din SUV-urile vizate de cea mai recenta rechemare functioneaza, un injector de combustibil crapat ar putea cauza acumularea de combustibil sau vapori de combustibil in apropierea suprafetelor fierbinti, ceea ce poate duce la incendiu sub capota.

Odata ce reparatiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta daca un injector de combustibil este crapat si vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta soferii.

Sursa: carscoops.com

„Daca este detectata o scadere a presiunii in conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusa automat pentru a minimiza orice risc, permitand in acelasi timp clientilor sa conduca intr-o locatie sigura si sa opreasca vehiculul”, a adaugat Ford.

Dealerii vor instala, de asemenea, un tub care dreneaza combustibilul departe de suprafetele fierbinti si vor verifica daca exista miros excesiv de combustibil in apropierea varfului motorului.

Ford a declarat ca are 54 de rapoarte totale de incendii sub capota, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crapate.

In cadrul acestei retrageri, producatorul a declarat ca nu avertizeaza proprietarii sa nu mai conduca vehicule. Compania proiecteaza o rata scazuta de defectiuni pentru injectoarele de combustibil care se confrunta cu scurgeri externe.

Potrivit Administratiei Nationale pentru Siguranta Autostrazilor, Ford a raportat cele mai multe rechemari de vehicule din SUA pana acum in acest an, acoperind 8,6 milioane de vehicule.