Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai ii cere lui Giugiaro sa recreeze conceptul emblematic Pony Coupe

Hyundai Motor i-a cerut legendarului design italian Giorgetto Giugiaro sa reconstruiasca conceptul Pony Coupe din 1974, pe care compania inca il considera a fi radacinile ADN-ului sau de design.



Sursa: hyundaimotorgroup.com


Producatorul auto coreean angajase la acea vreme compania lui Giugiaro, Italdesign, sa proiecteze si sa dezvolte hatchback-ul compact Pony, care avea sa devina primul model independent Hyundai si prima masina produsa in serie din Coreea de Sud.


Conceptul Pony Coupe a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Torino in 1974, iar hatchback-ul Pony a intrat in productie in 1975.


O versiune de productie a conceptului coupe a fost planificata si pentru Europa si America de Nord, dar proiectul a fost abandonat in 1979, dupa ce Hyundai cheltuise deja 80 de milioane de dolari pe instrumente. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, conceptul original, precum si prototipurile de dezvoltare s-au pierdut.


Cu toate acestea, conceptul Pony Coupe a ramas extrem de influent pentru Hyundai, dupa cum  a declarat Luc Donckerwolke, directorul de creatie al Hyundai Motor Group, la un eveniment la Seul.


„Conceptul Pony Coupe a inspirat deja Ioniq 5 si N Vision 74, precum si alte modele noi care vor veni”, a spus acesta.


Avand in vedere importanta conceptului original pentru trecutul si viitorul Hyundai, producatorul auto a negociat cu noua companie a lui Giugiaro, GFG Style, sa recreeze Pony Coupe.


Noul Pony Coupe, care va fi construit la Torino si va fi dezvaluit in primavara anului viitor, va fi asemanator conceptului original, inclusiv bazele sale, care provin de la un hatchback Pony de prima generatie livrat din Coreea de Sud.


Sursa: drive.com.au


„Am negociat cu Giugiaro sa reconstruiasca (Pony Coupe) pentru ca se potriveste cu filozofia noastra de design”, a declarat SangYup Lee, vicepresedinte senior responsabil de design pentru marcile Hyundai si Genesis, intr-un comunicat de presa.


„Cand vad ce este Coreea de Sud astazi si unde se afla Hyundai in clasamentul mondial al producatorilor de automobile, sunt cu adevarat mandru ca i-am ajutat sa-si dezvolte propriile modele”, a spus Giugiaro.


Pe langa prima generatie Pony, construita intre 1975 si 1986, cu o productie de aproximativ 685.800 de unitati, Giugiaro a proiectat alte patru modele de productie pentru Hyundai: berlina de dimensiuni medii Stellar, lansat in 1983 si considerat primul model premium din Coreea de Sud, hatchback-ul compact Excel si berlina Presto, folosite de Hyundai pentru a intra cu succes pe piata din SUA dar si berlina mare Sonata (1988).


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA