Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis in discutii cu compania de mobilitate pe hidrogen Symbio

Stellantis a dat startul unor discutii cu furnizorii francezi Faurecia si Michelin pentru a cumpara o participatie substantiala in joint venture-ul Symbio, un producator de sisteme de pile de combustie pentru mobilitatea cu hidrogen, au declarat cele trei companii.



Sursa: european-rubber-journal.com


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca foaia de parcurs tehnica a Symbio se potriveste „perfect” cu planurile de lansare a hidrogenului ale producatorului auto in Europa si in SUA.


Stellantis a lansat anul trecut camionete de dimensiuni medii alimentate cu hidrogen de la marcile Citroen, Peugeot si Opel, in colaborare cu Symbio. Isi propune sa-si extinda oferta de hidrogen la camionete mari in Europa in 2024 si in SUA in 2025, „in timp ce exploreaza in continuare oportunitatile pentru camioanele grele”.


Producatorii de automobile si furnizorii cred ca sistemele de celule de combustibil cu hidrogen vor avea si acestea loc pe piata vehiculelor comerciale, deoarece exista putine statii de alimentare pentru masinile private. In schimb, un operator de flota ar putea instala statii de hidrogen la depozitele sale, iar vehiculele ar putea fi alimentate la sfarsitul zilei.


„Aceasta miscare va stimula viteza de dezvoltare pentru a aduce clientilor nostri produse cu emisii scazute, dincolo de vehiculele electrice traditionale”, a spus Carlos Tavares, in declaratie. Intrarea Stellantis „va accelera si va globaliza cresterea Symbio”, a completat Patrick Koller, CEO-ul Faurecia.


Sursa: arenaev.com


La inceputul acestui an, Symbio si-a anuntat proiectul HyMotive pentru a-si accelera industrializarea, cu un plan de a creste capacitatea totala de productie in Franta la 100.000 de sisteme pe an pana in 2028, generand in acelasi timp 1.000 de locuri de munca suplimentare.


Tranzactia, pentru care nu au fost furnizate inca detalii financiare, este de asteptat sa fie finalizata in prima jumatate a anului viitor, se arata in comunicatul celor trei companii.


Symbio a fost fondata in 2019. Grupul PSA, care a fuzionat cu Fiat Chrysler pentru a forma Stellantis, detinea o participatie indirecta in Symbio prin pachetul de control al Faurecia insa  miza respectiva a fost lichidata inainte ca fuziunea sa fie finalizata in ianuarie 2021.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA