Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Temerile tehnologice ale Nissan intarzie acordul cu Renault

Nissan nu se asteapta sa ajunga la un acord cu principalul actionar Renault pana la sfarsitul anului cu privire la remodelarea aliantei lor, deoarece unii dintre membrii consiliului de administratie al Nissan doresc prudenta.



Sursa: reuters.com


Renault vrea ca Nissan sa investeasca intr-o noua unitate de vehicule electrice pe care intentioneaza sa o scoata din functiune ca parte a unei revizuiri majore insa Nissan doreste ca Renault sa vanda o parte din aproximativ 43% din compania japoneza, a raportat Reuters.


Discutiile vechi de doua luni, care nu au ajuns la un final, se pare ca acum vor continua in noul an. Intarzierea unei decizii vine in momentul in care unii membri ai consiliului de administratie Nissan au subliniat necesitatea de a se misca cu atentie si sunt deosebit de ingrijorati de transferul proprietatii intelectuale. A existat o oarecare opozitie din partea consiliului de administratie la inceputul acestei luni fata de ideea de a incheia afacerea pana la sfarsitul anului.


Unii membri au spus ca graba de a incheia acordul inainte de a aborda preocuparile inclusiv cu privire la partajarea tehnologiei, nu ar putea sa se bazeze pe eforturile de imbunatatire a guvernarii care au urmat inlaturarii fostului presedinte al aliantei Carlos Ghosn. Nissan si Renault au refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.


Pentru Renault, orice intarziere a discutiilor cu Nissan risca sa incetineasca calendarul CEO-ului Luca de Meo pentru repornirea pe care le-a promis-o investitorilor. Planul sau amplu include o intelegere separata, in asteptare, cu Geely Automobile Holdings din China, pentru a-si desfasura activitatea Renault cu motoare cu ardere.


Relatia dintre Nissan si Renault a avut de mult timp tenta politica. Cu Nissan detinand doar 15% din Renault si fara drepturi de vot dominatia franceza a aliantei a fost mult timp un punct dureros in Japonia. Multi directori Nissan vad relatia ca fiind dezechilibrata, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea produselor.


Sursa: bloomberg.com


Reuters a raportat luna aceasta ca producatorii de automobile au amanat anuntarea rezultatului acordului pe 7 decembrie, deoarece se straduiau sa rezolve diferentele. Acest lucru a ridicat perspectiva unui anunt pana la sfarsitul acestei luni, care acum pare si el putin probabil.


Renault a parut mai dornic sa incheie acordul. Amploarea revizuirii planificate de Renault a ridicat, de asemenea, intrebari cu privire la modul in care va functiona alianta in practica.


Renault intentioneaza sa se separe in cinci afaceri, sa aprofundeze legaturile cu Geely, precum si sa colaboreze cu parteneri la fel de diversi precum Airbus pe baterii si Google pe proiectarea si dezvoltarea de produse.


CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, a declarat pentru Reuters intr-un interviu luna aceasta ca este „foarte increzator” ca cei doi producatori auto isi vor consolida parteneriatul, spunand ca modul in care ar putea „creste competitivitatea” este domeniul cheie de discutie.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA