Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Proprietarul Jaguar Land Rover, Tata, va produce baterii EV in Europa

Grupul Tata isi propune sa accelereze trecerea Jaguar Land Rover catre zona de masini electrice, prin infiintarea operatiunilor de productie a celulelor bateriei in Europa.



Sursa: tatamotors.com


JLR si Tata Motors vor fi clientii de baza ai unitatii, care va vinde si celule de baterie pe piata mai larga, a declarat directorul financiar al Tata Motors, PB Balaji.


„Suntem bine acoperiti cu privire la planurile de productie pentru baterii, dar vom avea nevoie de o anumita capacitate de celule pentru a ajunge in Europa”, a spus Balaji la India Auto Expo.


Tata finalizeaza planurile si va anunta detalii in curand, a spus el, refuzand sa dezvaluie locatia unitatii si un interval de timp. Vor fi „o multime de investitii”, a spus Balaji, fara a detalia.


Instalatia „grea in proprietate intelectuala” va produce doua substante chimice celulare, fosfat de litiu si fier pentru vehiculele electrice Tata Motors si nichel mangan cobalt pentru producatorul auto indian, precum si pentru JLR, a spus Balaji.


Planul ar trebui sa ajute compania sa controleze mai bine partile critice ale lantului de aprovizionare, care s-a confruntat cu perturbari la nivel global in timpul pandemiei de COVID.


Tata si Jaguar Land Rover beneficiaza de faptul ca fac parte dintr-un ecosistem mai mare, dupa spusele lui Balaji.


Sursa: motorauthority.com


JLR a declarat anterior ca Jaguar, cea mai mica dintre cele doua marci ale sale, va fi in intregime electrica pana in 2025 , in timp ce Land Rover va primi primul sau model complet electric in 2024.


Industria auto din Marea Britanie s-a luptat dupa Brexit, pentru a trece la vehiculele electrice. Tara nu a reusit sa atraga multe investitii in instalatii de celule la scara larga, dincolo de cea detinuta de grupul chinez Envision.


Startup-ul britanic de baterii Britishvolt a declarat ca este in discutii cu un consortiu de investitori cu privire la vanzarea unui pachet majoritar al companiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA