JLR reduce productia de vehicule in Marea Britanie pana in martie, deoarece producatorul auto acorda prioritate modelelor cu marja mai mare de profit, din cauza penuriei de semiconductori.

Sursa: thetimes.co.uk

Producatorul auto care  se pare ca in continuare pierde bani, detinut de compania indiana Tata Motors, va reduce productia de modele Range Rover Velar si Jaguar F-Pace care sunt fabricate in Solihull, in timp ce creste productia celor mai profitabile modele ale sale, Range Rover si Range Rover Sport.

De asemenea, JLR poate reduce productia la fabrica sa din Halewood, unde produce modelele Evoque si Discovery Sport, mai accesibile, desi nu a fost luata o decizie finala, dupa cum declara sursele.

„Continuam sa gestionam in mod activ modelele operationale ale fabricilor noastre de productie, in timp ce industria se confrunta cu o intrerupere continua a lantului global de aprovizionare cu semiconductori”, a declarat un purtator de cuvant al Jaguar Land Rover intr-un e-mail. „Cererea pentru vehiculele noastre ramane puternica.”

Compania se asteapta la cresterea livrarilor in timpul celui de-al doilea semestru fiscal al JLR, care dureaza pana in martie, a spus purtatorul de cuvant, pe masura ce intra in vigoare noile acorduri cu partenerii de semiconductori.

Productia de la fabrica JLR Nitra din Slovacia, unde producatorul auto produce cel mai bine vandut SUV Defender, nu este afectata.

JLR nu intentioneaza sa reduca niciun loc de munca la fabricile sale din Marea Britanie ca urmare a productiei scazute, deoarece doreste sa revina atunci cand aprovizionarea cu cipuri se va normaliza.

Sursa: carmagazine.co.uk

Lipsa de semiconductori i-a facut pe clientii Range Rover-urilor de ultima generatie sa astepte mai mult de un an pentru vehiculele lor, vanzarile fiind suspendate pentru unele variante.

In trimestrul incheiat in septembrie, JLR a raportat livrari catre dealeri care au depasit indicatiile cu 17%.

La inceputul acestei luni, fostul director general al JLR, Thierry Bollore, a demisionat din functia sa pentru producatorul de automobile la doar doi ani dupa ce si-a preluat rolul. Ziarul The Guardian a raportat pentru prima data planurile producatorului auto de a reduce productia din Marea Britanie.