Suzuki Motor intentioneaza sa invete de la partenerul Toyota cum sa foloseasca tehnologia EV pentru a construi masini electrice mici, a declarat presedintele Toshihiro.

Sursa: autocarindia.com

Suzuki a spus ca invata EV si alte tehnologii de la Toyota cu scopul de a dezvolta masini care sa fie mai conforme cu propriile produse. „Deci, pentru a putea sa introducem aceasta tehnologie EV pe masinile mici este ceva la care trebuie sa lucram si sa impartasim cu Toyota”, a spus Toshihiro.

Dupa un inceput lent al vehiculelor electrice, Toyota care detine un pachet de 4,89% din actiunile Suzuki, ia in considerare o repornire a strategiei sale de masini electrice, avand in vedere cresterea popularitatii vehiculelor electrice.

Toyota ofera in prezent un singur vehicul complet electric, crossover-ul bZ4X , dar intentioneaza sa lanseze cinci vehicule electrice suplimentare in Europa sub marca bZ pana in 2026.

Planificarea gigantului auto japonez presupunea anterior ca cererea de vehicule electrice nu se va dezvolta in timp si a favorizat tehnologia hybrid.

Cu investitii planificate de pana la 1,3 miliarde de dolari pentru a produce vehicule electrice si baterii la nivel local, Suzuki se indreapta cu avant in India, care urmeaza sa devina un hub de vehicule electrice pentru producatorul auto japonez.

Sursa: thehindubusinessline.com

Suzuki este proprietarul majoritar al companiei Maruti, care s-a confruntat cu o concurenta crescanda din partea rivalilor, pe masura ce cumparatorii trec la masini mai mari, cum ar fi SUV-urile, iar autoritatile de reglementare cer masini mai sigure si mai ecologice, crescand costurile.

„Vedem un potential de crestere pe termen lung in segmentul masinilor mici. Trebuie sa facem efort pentru o penetrare mai profunda si sa raspandim in continuare vanzarea de masini compacte si mici in India”, a spus el, adaugand ca Suzuki va colabora cu Maruti pentru a recastiga cota de piata.

Maruti domina vanzarile de masini in India cu vehiculele sale mici, low-cost, facand din Asia de Sud una dintre cele mai importante piete pentru compania japoneza.