Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va reduce 20% din punctele de vanzare din Franta

Viitoarele puncte de vanzare ale producatorului auto vor fi multi-brand, pe masura ce se indreapta catre un model de agentie retail, iar prima victima este Franta.


Sursa: europe.autonews.com


Stellantis va desfiinta in cele din urma aproximativ unul din cinci puncte de vanzare retail din Franta, deoarece incearca sa-si restructureze reteaua de distributie pentru a reduce costurile si a se pregati pentru era masinilor electrice.


Grupul franco-italian, ale carui marci includ Peugeot, Citroen si Fiat, se lupta pentru a castiga mai multa flexibilitate in reteaua sa de vanzari pentru a se adapta la noile tendinte si noilor cerinte ale clientilor, pe masura ce masinile devin din ce in ce mai electrificate si conduse de software.


„Vom avea mai putine site-uri fizice”, a declarat Guillaume Couzy, country manager Stellantis pentru Franta. El a spus ca va exista „la fel de mult sau chiar mai mult” contact intre marci si potentialii cumparatori.


Viitoarele puncte de vanzare ale producatorului auto vor fi concepute drept multi-brand, astfel incat clientii vor gasi o oferta mai larga la fiecare dealer, printre cele opt marci de pe piata Stellantis in Europa, a spus Couzy.


Planurile companiei de reorganizare a relatiilor de afaceri cu reprezentantele, denumite „Noul Model de Retailer”, se afla in prezent in fazele finale ale discutiilor dintre partile implicate.


Sursa: reuters.com


Stellantis intentioneaza sa treaca la un asa-numit model de agentie, in care producatorul de automobile ar detine stocuri si ar tine un inventar, mai degraba decat dealerii, si sa suporte, de asemenea, costurile de marketing. De asemenea, planifica sa testeze noul model mai intai in Austria, Belgia, Luxemburg si Tarile de Jos, incepand cu acest an.


Ideea este de a reduce costurile de distributie si de a controla mai bine preturile. Dealerii ar primi o taxa fixa ​​pe fiecare vehicul vandut,  aproximativ 5%, dar ar economisi bani pe inventar si marketing si ar putea castiga in continuare profituri din activitatea post-vanzare. Clientii si-ar cumpara masinile direct de la producatorul auto.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca doreste sa reduca costurile de distributie cu 50% pana in 2030.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA