Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla isi foloseste profiturile drept arma intr-un razboi al preturilor vehiculelor electrice

Tesla castiga mai multi bani pentru fiecare vehicul pe care il vinde decat oricare dintre rivalii sai la nivel mondial. Acum, CEO-ul Elon Musk foloseste acea profitabilitate ca arma in razboiul preturilor vehiculelor electrice pe care l-a inceput.



Sursa: insideevs.com


Tesla, candva unul dintre cei mai mari pierzatori de bani ai industriei auto, a construit in ultimul an un avans important fata de majoritatea rivalilor importanti in ceea ce priveste profitul pe vehicul, arata o analiza Reuters a datelor din industrie.


Tesla a castigat 15.653 de dolari in profit brut pe vehicul in al treilea trimestru al anului 2022, de peste doua ori mai mult decat Volkswagen Group, de patru ori mai mult decat Toyota si de cinci ori mai mult decat Ford Motor, potrivit unei analize Reuters.


In cea mai mare parte a acestui an, Tesla s-a alaturat rivalilor in cresterea agresiva a preturilor la cele mai populare vehicule ale sale, cum ar fi SUV-ul Model Y.


Lipsa de semiconductori si alte materiale a mentinut productia din industria auto la scadere, permitand companiilor din industrie sa se concentreze pe modele cu marja mai mare si sa inregistreze profituri puternice, chiar daca volumele vanzarilor au scazut.


Decizia Tesla de a inversa cursul si de a-si cheltui avantajul din costurile de productie pe reduceri de preturi provoaca acum strategiile de profit peste volum pe care producatorii auto consacrati, precum GM, le-au urmat de la criza financiara din 2008 si s-au dublat in timpul pandemiei.


Pentru a controla costurile de productie, Tesla a investit masiv in noi tehnologii de productie,  cum ar fi utilizarea de piese turnate mari pentru a inlocui piesele metalice mici. Tesla a adus productia de baterii si alte parti ale lantului sau de aprovizionare in interior si a standardizat designul vehiculelor pentru a imbunatati economiile.


Cresterea cererii de vehicule electrice a depasit piata generala din Statele Unite si la nivel global in 2022. Acest lucru i-a incurajat pe producatorii de automobile sa creasca preturile vehiculelor electrice mai mari.


Sursa: tesla.com


Ford a majorat preturile pentru pickup-ul sau electric F-150 cu 40% in 2022.


Dar analistii avertizeaza ca piata globala de vehicule electrice ar putea avea in curand mai multa capacitate de productie decat cerere.


Startup-uri precum Xpeng din China au beneficiat de cresterea preturilor Tesla. Acum, Xpeng reduce preturile in China, dar cu o marja financiara mai mica decat Tesla.


„Speram ca mai multi oameni vor putea accesa vehicule inteligente dupa ce ne facem masinile din ce in ce mai accesibile”, a spus Xpeng intr-un comunicat.


Liderul pietei de vehicule electrice din China, BYD, a anuntat cresteri ale preturilor incepand cu 1 ianuarie, dupa ce Beijingul a eliminat treptat subventiile pentru vehicule electrice.


Pana acum, BYD nu a raspuns la ultimele reduceri de preturi ale Tesla in China. Cu toate acestea, marjele brute ale BYD de 5.456 dolari pe vehicul ii ofera mai mult spatiu intr-un razboi al preturilor decat VW, Toyota sau GM.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA