Ferrari a dezvaluit Roma Spider, primul dintre cele patru modele noi care vor fi lansate in acest an.

Sursa: topgear.com

Masina 2+2 este primul roadster cu motor frontal al lui Ferrari de la 365 GTS4 din 1969. Vehiculul este propulsat de un motor V-8 turbo de 3,9 litri cu 612 CP  derivat din coupe-ul Roma.

Viteza maxima este de peste 320 km/h si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde. Motorul este cuplat la cutia de viteze cu dublu ambreiaj cu opt trepte, folosita si pe crossover-ul cu patru usi Purosangue. Roma Spider cantareste 1.556 kg, cu 84 kg mai mult decat coupe-ul Roma.

Pretul de baza va fi in jur de 250.000 de euro in Italia iar livrarile sunt de asteptat sa inceapa inainte de sfarsitul anului.

Principala schimbare de design fata de coupe este forma cabinei si acoperisul retractabil din material textil. Capota se poate retrage in 13,5 secunde la viteze de pana la 60 km/h.

Modificarile caroseriei lui Roma Spider au necesitat si o noua geometrie a spoilerului mobil in partea din spate superioara a caroseriei masinii. Dimensiunile sale mai mici permit reducerea la minimum a pierderii de spatiu din portbagaj de la versiunea coupe.

Sursa: motorauthority.com

Roma Spider are un portbagaj de 255 de litri, mai mic decat cel de 272 de litri de la coupe. De asemenea, are un nou deflector de vant integrat in spatarul banchetei din spate, care poate fi declansat printr-un buton de pe tunelul central.

Ferrari are o traditie indelungata a roadster-urilor, fie ca modele de sine statatoare, fie ca derivate ale coupe-urilor sale sport.

Gama sa actuala include Portofino M si F8 Spider cu motor V-8, hibridul V-6 296GTS, hibridul V-8 SF90 Spider si 812GTS cu motor V-12. Spre deosebire de Roma Spider, toti au hardtop-uri.

Ferrari nu doreste sa dezvaluie totalul vanzarilor dupa model. Potrivit Dataforce, 981 de unitati au fost vandute in Europa in 2022, in scadere de la 1.057 unitati in 2021.

Roma a fost al doilea cel mai popular model al producatorului de automobile din Europa, dupa coupe-ul sport F8 cu motor V-8.