Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes se pregateste sa investeasca in fabrici din Germania, China si Ungaria

Mercedes Benz va investi miliarde de euro pentru a-si moderniza fabricile din China, Germania si Ungaria in urmatorii ani, a raportat Automobilwoche, citandu-l pe Jorg Burzer, seful de productie al producatorului auto.



Sursa: 123rf.com


Investitiile Mercedes vor fi in principal la fabricile din Beijing Rastatt, Germania si Kecskemet in Ungaria.


„Investim o suma de trei cifre de milioane per fabrica pentru inceput”, a declarat Burzer intr-un interviu.


Producatorul auto va incepe lucrarile la uzina Rastatt in cursul verii si va produce primul model pe noua platforma de vehicule compacte MMA incepand cu 2024.


Noua arhitectura este conceputa pentru actionari electrice, dar va putea gazdui si un grup motopropulsor cu ardere.


Mercedes va investi, de asemenea, o suma mica de 1 miliard de euro in modernizarea atelierelor de vopsire din Rastatt si a fabricilor germane Sindelfingen si Bremen.


Raportul spune ca modernizarea urmareste reducerea consumului de energie si apa la fabrica si reducerea dependentei acesteia de gazele naturale.


Intrucat Sindelfingen este cea mai veche dintre fabrici, atelierul sau de vopsire va fi mai intai modernizat, facandu-l pregatit pentru doua noi modele de masini sport bazate pe platforma electrica AMG.EA a producatorului auto.


Un model de dimensiuni medii bazat pe o a treia arhitectura complet electrica, MB.EA, este de asemenea planificat pentru Kecskemet, a declarat Burzer.


De asemenea, Mercedes ia in considerare extinderea fabricii americane din Tuscaloosa, Alabama, unde poate beneficia de subventii guvernamentale in temeiul Legii de reducere a inflatiei, a spus Automobilwoche.


Sursa: hungarytoday.hu


„Ne uitam la ce se intampla cu IRA. Conditiile-cadru la nivel mondial se schimba mereu si trebuie sa reactionam la asta daca este necesar”, a spus Burzer.


Mercedes isi pregateste in prezent reteaua globala de productie pentru urmatoarea generatie de vehicule complet electrice pe noi platforme.


Gama din Europa si China este in mare masura determinata, dar inca nu este clar ce se va intampla cu fabricile din Africa de Sud si Mexic. Africa de Sud este la capacitate maxima cu Clasa C, a spus Burzer, in timp ce SUV-ul GLB iese de pe linia de productie din Mexic.


Mercedes a spus ca va fi gata sa devina complet electric pana la sfarsitul deceniului, acolo unde conditiile pietei o permit.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA