Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis adauga productia de furgonete electrice in fabrica din Portugalia

Furgonetele electrice compacte pentru Citroen, Fiat, Opel si Peugeot vor intra in productie in 2025 la Mangualde, Portugalia.



Sursa: topgear.com


Stellantis isi va construi camionete compacte complet electrice in fabrica sa din Mangualde, Portugalia, adaugand un alt centru de productie pentru vehicule electrice in Peninsula Iberica.


Fabrica din Mangualde, in nordul Portugaliei, produce in prezent versiuni de motoare cu ardere interna ale autoutilitarelor pentru modelele Citroen, Fiat, Opel si Peugeot.


Versiunile electrice si cu motor cu combustie ale furgonetelor sunt construite in fabrica Stellantis din apropiere, in Vigo, Spania, precum si o versiune contractuala pentru Toyota.


Acum, Mangualde este actualizat pentru a construi si dube electrice, dupa cum a declarat Stellantis vineri seara, intr-un comunicat de presa.


Incepand din 2022, versiunile pentru pasageri ale furgonetelor destinate cumparatorilor privati sunt disponibile in cea mai mare parte doar ca vehicule electrice. Cumparatorii comerciali au optiunea de a alege intre propulsie diesel sau complet electric.


Investitiile in Mangualde includ o noua linie de asamblare a bateriilor, dupa cum a declarat Stellantis. Productia de furgonete electrice va incepe la santier in 2025, au spus reprezentantii Stellantis.


Sursa: motorsactu.com


Producatorul auto investeste 30 de miliarde de euro in electrificare si software, ca parte a planului sau Dare Forward 2030.


O ceremonie de inaugurare a ansamblului furgonetelor a avut loc impreuna cu presedintele portughez, prim-ministru si ministrul economiei, precum si cu CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, originar din Portugalia.


Modelele construite in prezent in Mangualde includ Citroen Berlingo, Fiat Doblo, Opel Combo si Peugeot Partner/Rifter.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA