Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla la maximul istoric de vanzari in Norvegia

Norvegia a inregistrat in martie o pondere mai mare de masini electrice decat oricand inainte, ajutati de un nou record lunar in tara nordica pentru Tesla Model Y.



Sursa: electrek.co


Norvegia urmareste un obiectiv ca masinile cu emisii zero sa reprezinte toate vanzarile de vehicule noi pana in 2025.


Aproape 87% din cele 19.366 de masini vandute in martie erau electrice,  dupa cum a declarat luni Federatia Norvegiana de Drumuri OFV.


Masinile diesel si pe benzina au reprezentat 2,7% din vanzari in cursul lunii, a spus OFV, adaugand ca natiunea este pe cale de a obtine o cota de 90% a vehiculelor electrice in vanzarile de masini noi pana la sfarsitul anului.


Norvegia urmareste un obiectiv ca masinile cu emisii zero sa reprezinte toate vanzarile de vehicule noi pana in 2025.


Natiunea bogata in petrol a fost prima tara care a vazut noile masini electrice depasind modelele deja considerate vechi in showroom-uri in 2020, sustinute de stimulente generoase, cum ar fi taxele reduse, utilizarea benzilor de autobuz si beneficiile de parcare.


Sursa: teslarati.com


„Vanzarile de masini noi diesel si pe benzina sunt pe cale sa devina istorie in Norvegia”, sustine directorul OFV, Oyvind Solberg Thorsen.


Desi vanzarile hibride de aproximativ 10% arata, de asemenea, ca „nu toata lumea este inca pregatita pentru o masina electrica”.


Aproximativ 7.445 de modele Tesla Model Y au fost vandute in Norvegia luna trecuta ceea ce reprezinta un nou record istoric pentru orice model de masina sau marca din acea tara, conform OFV.


Acesta a fost urmat de 1.076 bZ4X de la Toyota si 933 Volvo XZ40.


Similar Articles

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA