Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Citroen C3 salveaza onoarea Europei la premiile World Car of the Year

Citroen C3, un crossover mic construit in India si Brazilia, a fost singurul model de la un producator auto european care a castigat o categorie la premiile Word Car of the Year 2023, intr-o editie ce a fost dominata de Hyundai si Kia.



Sursa: stellantis.com


Noul C3 , asa cum este cunoscut in India, un model complet diferit de hatchback-ul european C3 mic, a castigat la categoria masini urbane.


Aceasta a fost a doua victorie tripla consecutiva pentru Hyundai, deoarece Hyundai Ioniq 5 a fost castigatorul de anul trecut la aceleasi trei categorii. Marca sora Kia a castigat premiul pentru cea mai buna performanta cu crossover-ul electric EV6 GT de 585 CP si 260 km/h.


Premiul mondial pentru masini de lux a revenit producatorului auto american Lucid pentru berlina sa emblematica Air, un model care nu este vandut in Europa.


Cinci dintre cei sase castigatori au fost modele complet electrice in timp ce al saselea, Citroen C3, a fost lansat in India, primul cu motoare cu ardere interna, cu o varianta complet electrica adaugata recent.


„Suntem incantati sa primim aceasta onoare prestigioasa doi ani la rand, care recunoaste talentele extraordinare si eforturile neobosite ale tuturor celor de la Hyundai de a aduce pe piata vehicule electrice precum Ioniq 6”, a declarat Jaehoon Chang, presedinte si CEO Hyundai Motor Company.


Juriul World Car of the Year include 100 de jurnalisti auto din 32 de tari, inclusiv Automotive News Europe.


Pentru a se califica in categoria de masini urbane din World Car of the Year, un model trebuie sa aiba o lungime mai mica de 4.250 mm si sa fie comercializat pe cel putin doua piete majore (China, Europa, India, Japonia, Coreea, America Latina, SUA) si pe cel putin doua continente separate.


Sursa: indiatoday.in


Primul model Citroen special conceput si integrat in India, C3 a fost lansat in vara anului 2022 si a vandut deja aproape 7.000 de unitati in tara.


In America de Sud, unde C3 este disponibil din octombrie 2022, peste 14.000 de unitati au fost deja vandute, a declarat Citroen.


Acest C3 pentru pietele emergente, un crossover cu patru usi lung de mai putin de 4 metri, este primul model din gama Smart Car a Citroen, care se adreseaza pietelor emergente si in curs de dezvoltare. Acesta va fi urmat de inca doua modele in urmatorii doi ani.


Privind in perspectiva, modelele din gama Smart Car vor fi construite si la fabrica Stellantis din Kenitra, Maroc, care va inregistra o investitie de 300 de milioane de euro pentru a dubla capacitatea. Actualul Citroen C3 pentru Europa, care a fost lansat in 2016, este construit la fabrica Stellantis din Slovacia. Surse ale furnizorilor au declarat pentru Automotive News Europe ca uzina din Trnava va incepe sa construiasca modele bazate pe Smart Car pentru Citroen, Peugeot si Opel/Vauxhall din 2024.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA