Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Model Y se pregateste sa devina numarul 1 in vanzari in Europa

Cu aproape 40.000 de unitati vandute in martie, Tesla Model Y a devenit cel mai bine vandut in Europa in primul trimestru.


Sursa: motortrend.com


Dupa reducerea preturilor, SUV-ul mijlociu al producatorului de automobile din SUA si-a dublat vanzarile europene atat in ​​februarie, cat si in martie, comparativ cu aceleasi luni ale anului trecut.


Dupa ce a fost cel mai vandut in Europa in februarie, depasind Dacia Sandero, cu 18.153 la 18.074 vanzari, Modelul Y a condus hatchback-ul mic low-cost cu aproape 21.000 de vanzari in martie, potrivit cifrelor preliminare ale cercetatorilor de piata Dataforce.


Acest lucru a lasat modelul Y cu 65.051 de vanzari in primul trimestru, comparativ cu vanzarile de 57.982 ale Sandero, pe baza datelor reprezentand 88% din vanzarile din Uniunea Europeana plus tarile ETFA si Marea Britanie.


Reducerile de pret care au inceput in Europa in ianuarie au dat vanzarilor modelului Y un mare impuls. Tesla si-a dublat vanzarile de SUV intre ianuarie si februarie si a facut acest lucru din nou intre februarie si martie.


Sursa: tesla.com


Tesla si-a crescut vanzarile totale cu 43% in martie, la 60.866 de unitati, lasand-o cu doar 700 de unitati in urma lui Ford pentru aceeasi luna, iar volumul Tesla a crescut cu 58%, pana la 93.714 unitati in primul trimestru, potrivit cifrelor asociatiei industriale ACEA.


Tesla construieste in principal modelul Y pe care il vinde in Europa la uzina sa de langa Berlin, care se pare ca a atins o productie saptamanala de 5.000 de unitati si intentioneaza sa creasca productia la 10.000 pe saptamana sau aproximativ 40.000 pe luna au declarat furnizorii pentru Automotive News Europe.


Tesla importa berlina de dimensiuni medii Model 3 pentru Europa de la fabrica sa din Shanghai, in timp ce un numar mic de berline mari Model S si SUV-uri X mari provin de la fabrica sa din SUA din Fremont, California.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA