Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va avea o arhitectura software egala cu cea a producatorului Tesla

Renault a detaliat noua arhitectura software a viitoarelor sale vehicule despre care a spus ca va fi la egalitate cu cea a liderului industriei de vehicule electrice Tesla, pana in 2026.



Sursa: media.renaultgroup.com


Designul Renault „vehicul definit de software”, dezvoltat cu Google si Qualcomm, va reduce considerabil complexitatea intr-o abordare similara cu cea a Tesla.


Compania franceza, la fel ca majoritatea producatorilor de automobile, traieste de luni de zile sub amenintarea unor reduceri regulate si drastice de pret din partea concurentului sau din SUA. In Franta, pretul de lista al lui Tesla Model 3 incepe acum de la acelasi nivel cu Renault Mégane electric, in jur de 42.000 de euro.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a spus ca firma sa nu se va angaja intr-un razboi al preturilor pentru vehiculele electrice.


„Nu vrem sa facem ceea ce am facut in trecut, vrem sa ne vindem masinile, nu vrem sa dam masinile noastre”, a declarat seful de inginerie al Renault, Gilles Le Borgne.


Un design de „vehicul definit de software” va fi in centrul viitoarei entitati de vehicule electrice a Renault, numita Ampere, dupa cum a declaarat producatorul auto. Dezvoltat cu Google si Qualcomm de la Alphabet , acesta va reduce considerabil complexitatea, permitand sa aiba doar 20 de procesoare la bord pentru a rula o masina in loc de cele 100 necesare in prezent.


Acest lucru va permite, de asemenea, ca actualizarile sa fie facute de la distanta, fara a atinge hardware-ul.


„Acest lucru este similar cu Tesla iar  in 2026 vor avea aceeasi abordare a arhitecturii EV”, a spus directorul digital al Renault, Frederic Vincent.


Sursa: timeslive.co.za


Le Borgne a spus: „In 2026, vom fi la nivelul Tesla in vehiculele definite prin software”.


Facand posibile actualizari constante ale functiilor de conducere si infotainment, arhitectura ar trebui sa imbunatateasca valoarea de revanzare a masinilor, sustinand puterea de stabilire a preturilor a companiei si sa evite cheltuielile de cercetare si dezvoltare (R&D) de 1,5 miliarde de euro intr-un deceniu.


Bilantul total al costurilor ar trebui totusi sa fie neutru dupa luarea in considerare a investitiilor necesare pentru noua arhitectura si pretul procesoarelor mai avansate incorporate, dupa spusele lui Le Borgne.


Programul de furgonete electrice Flexevan pentru livrarea pe ultimul mile va inaugura noua arhitectura a Renault pe la jumatatea anului 2026, urmata de marca sportiva Alpine si apoi de toate modelele marcii Renault.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA