Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va cumpara din actiunile producatorului Symbio

Stellantis va plati 163 de milioane de dolari catre Faurecia ca parte a tranzactiei pentru o actiune la Symbio, o societate mixta care include si Michelin.



Sursa: jeccomposites.com


Stellantis va achizitiona o treime din pachetul de actiuni la Symbio, joint venture-ul cu pile de combustibil cu hidrogen intre Michelin si Faurecia, au declarat cele trei companii.


Faurecia a declarat ca va primi 150 de milioane de euro (163 de milioane de dolari) de la Stellantis in cadrul tranzactiei, o suma care ar face parte dintr-un program planificat de debursare a activelor de 1 miliard de euro.


Grupul PSA a fost anterior actionar majoritar al Faurecia inainte de a-si lichida pachetul de actiuni atunci cand a fuzionat cu Fiat Chrysler pentru a forma Stellantis in 2021.


Michelin nu a spus daca a primit si bani de la Stellantis. Un purtator de cuvant al Stellantis a declarat pentru Automotive News Europe ca nu dezvaluie detalii financiare ale tranzactiei.


Stellantis a lansat autoutilitare de dimensiuni medii alimentate cu hidrogen de la Citroen, Opel/Vauxhall si Peugeot in 2021 si isi propune sa-si extinda oferta de hidrogen la camionete mari in Europa in 2024 si in SUA in 2025 si potential, camioane grele. Furgonetele europene sunt construite la fabrica Opel din Russelsheim, Germania.


Furgonetele concureaza cu ofertele Grupului Renault, care are propria sa unitate de hidrogen, Hyvia, pe care a format-o in colaborare cu startup-ul american PlugPower. De asemenea, Ford tocmai a anuntat ca testeaza autoutilitare cu celule de combustibil cu hidrogen.


Pilele de combustibil sunt vazute ca un motor ideal cu zero emisii pentru camionete de livrare, deoarece sunt mai usoare decat bateriile si au un timp de realimentare mai rapid. Exista insa foarte putina infrastructura a hidrogenului, iar criticii spun ca procesul de extractie nu este inca ecologic.


Sursa: fleetmagazine.com


„Dobandirea unei participatii egale in Symbio ne va consolida pozitia de lider in vehiculele alimentate cu hidrogen prin sprijinirea productiei noastre de camionete cu celule de combustibil in Franta si de asemenea, serveste ca o completare perfecta pentru portofoliul nostru in crestere de vehicule electrice cu baterii”, a spus CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares.


Symbio, care a fost infiintata in 2019, spune ca va incepe productia de celule de combustie in a doua jumatate a acestui an la fabrica sa din St. Fons, Franta. Planifica o capacitate anuala de 50.000 de celule pana in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA