Stellantis a facut echipa cu grupul de litiu Vulcan Energy Resources pentru a dezvolta proiecte de energie geotermala in Germania pentru a ajuta la decarbonizarea productiei de vehicule la Russelsheim.

Sursa: stellantis.com

Vulcan va ajuta Stellantis sa decarboneze productia de vehicule la uzina sa din Russelsheim de langa Frankfurt, Germania. Fabrica Stellantis din Russelsheim este locul unde producatorul auto produce modelele sale DS 4 si Opel Astra.

„Stellantis si Vulcan vor avea ca scop comun sa produca energie electrica curata si sa o furnizeze retelei atat pentru consum intern, cat si extern, in conformitate cu Legea Energiei Regenerabile (EEG) din Germania, producand totodata caldura pentru a fi transferata la locul de productie al Stellantis”, dupa cum au spus cele doua companii.

Razboiul din Ucraina a inasprit aprovizionarea cu energie a Europei, provocand incertitudine pentru producatorii care sufera deja din cauza lanturilor de aprovizionare tensionate pentru materii prime si componente precum semiconductori.

Vulcan, cu sediul in Australia, va realiza initial un studiu de prefezabilitate pentru dezvoltarea proiectelor energetice.

Cele doua companii vor cauta impreuna oportunitati de finantare publica pentru aceasta, in timp ce Stellantis, care detine un pachet de 8% din actiunile Vulcan, va urmari sa obtina finantare pentru 50% din dezvoltarea proiectului.

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca parteneriatul cu Vulcan a consolidat angajamentul grupului de a utiliza mai mult energia curata.

Sursa: mining.com

„Este una dintre multele actiuni pe care le-am intreprins pentru a genera rezultate, impact si durabilitate”, a spus acesta.

Producatorul auto are deja o intelegere cu Vulcan pentru furnizarea de litiu din proiectul minerului din Valea Rinului Superior din Germania.

Extinzandu-si reteaua de contracte directe cu furnizorii de materii prime pentru bateriile EV, Stellantis a semnat saptamana trecuta un contract cu minerul australian Element pentru sulfit de mangan. De asemenea, a anuntat anterior acorduri cu GME Resources privind sulfatul de nichel si cobalt si cu Controlled Thermal Resources din SUA pentru hidroxid de litiu.

Stellantis vrea ca vehiculele electrice cu baterii sa reprezinte 100% din vanzarile sale de autoturisme europene si 50% din vanzarile de autoturisme si camioane usoare din SUA pana in 2030.