Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa au crescut cu 16% in aprilie

Vanzarile de masini noi in Europa au crescut in aprilie pentru a noua luna, pe masura ce lanturile de aprovizionare s-au imbunatatit si producatorii de automobile au lucrat cu comenzile restante.



Sursa: best-selling-cars.com


Inmatricularile pe pietele din Europa, EFTA si Marea Britanie au crescut cu 16% luna trecuta, la 964.932 de unitati, a anuntat miercuri grupul de lobby al producatorilor auto europeni ACEA, intr-un comunicat.


In timp ce redresarea continua, livrarile in primele patru luni ale anului raman cu aproximativ o cincime sub nivelurile pre-pandemie.


Producatorii de automobile din segmentele de volum, premium si lux au continuat sa inregistreze rezultate puternice, chiar daca inflatia ramane ridicata si preocuparile legate de perspectivele economice se adancesc.


Dar, odata ce lanturile de aprovizionare se imbunatatesc si sunt mai multe vehicule care vin pe piata, producatorii sunt pregatiti sa-si piarda puterea de stabilire a preturilor, iar investitorii semnaleaza ca urmeaza vremuri mai grele.


„Este probabil sa existe o mare instabilitate in urmatoarele 12 luni, pe masura ce noile modele electrice incearca sa castige tractiune, iar Tesla continua sa creeze presiune”, a declarat Felipe Munoz, analist senior la JATO Dynamics.


„Exista amenintari la adresa cresterii ca urmare a presiunilor inflationiste si geo-politice si daca se include razboiul preturilor, este posibil ca multi clienti sa aiba parte de intarzieri in achizitii.”


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


In plus, oficialii europeni si-au ridicat perspectivele de inflatie in aceasta saptamana, iar ratele mai mari ale dobanzilor au facut deja mai scumpa finantarea unui vehicul.


Reducerile de preturi ale Tesla au adaugat stresul vanzarilor, punand producatorii de automobile sub presiune sa reduca preturile si sa sacrifice marjele puternice de care se bucurau concentrandu-se pe modele mai scumpe in timpul crizei aprovizionarii cu cipuri.


Vehiculele complet electrice au inregistrat o crestere de aproape 50% a inmatricularilor fata de aprilie anul trecut, in timp ce vanzarile de masini pe benzina au crescut cu 15%.


Comenzile pentru vehicule diesel au scazut cu aproape 1%.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA