Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile germani cer ca regulile post-Brexit sa fie amanate

Tarifele atat la exporturile catre Marea Britanie cauzate de Brexit, cat si la importurile din aceasta ar fi un dezavantaj competitiv semnificativ pentru industria auto europeana in raport cu concurentii sai asiatici, a spus KBA.



Sursa: theguardian.com


Puternica asociatie a industriei auto din Germania indeamna Uniunea Europeana si Marea Britanie sa amane regulile post-Brexit despre care spune ca ar impiedica tranzitia la vehiculele electrice, potential stimuland mana producatorilor de automobile din Marea Britanie care solicita acelasi lucru.


Conform acordului comercial convenit cand Marea Britanie a parasit UE, 45% din valoarea unui vehicul electric vandut in UE trebuie sa provina din Marea Britanie sau UE din 2024 pentru a evita tarifele.


Problema este ca un pachet de baterii poate reprezenta pana la jumatate din costul unui nou vehicul electric, iar Europa nu a dezvoltat inca o industrie a bateriilor suficient de mare si este putin probabil sa faca acest lucru pana la sfarsitul anului 2023, a spus asociatia VDA.


Tarifele atat la exporturile catre Marea Britanie, cat si la importurile din aceasta ar fi „un dezavantaj competitiv semnificativ pentru industria auto europeana in raport cu concurentii sai asiatici de pe atat de importanta piata din Marea Britanie”, se arata in comunicat.


Acestea ar reprezenta, de asemenea, un „pericol pentru dezvoltarea mobilitatii electrice”, deoarece ar afecta intregul lant de aprovizionare al UE, inclusiv producatorii de baterii, determinand Europa sa ramana si mai in urma ca loc de productie.


Sursa: bmw.co.uk


„Acest lucru ar pune frana transformarii”, a spus grupul de lobby.


La inceputul acestei saptamani, Stellantis a avertizat ca fabricile de masini britanice se vor inchide cu pierderea a mii de locuri de munca daca problema nu va fi rezolvata. Si Ford a cerut amanarea cerintelor comerciale ale UE post-Brexit privind regulile de origine pentru vehiculele electrice, spunand ca tarifele vor adauga costuri inutile pentru consumatori si vor incetini tranzitia la electricitate.


Marea Britanie a declarat miercuri ca este in discutii cu Bruxelles-ul.


„Speram sa putem ajunge la o rezolutie cu UE in acest sens”, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al primului ministru Rishi Sunak.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA