Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW electrifica familia Seria 5 cu berlina i5

BMW dezvaluie a opta generatie Seria 5 alaturi de berlina i5 complet electrica.



Sursa: wall-street.ro


BMW va lansa cel putin patru variante ale i5-ului sau complet electric, pe masura ce extinde optiunea de transmisie a familiei sale Seria 5.


Modelul i5, care va concura cu masinile de lux cu baterii electrice, inclusiv Mercedes EQE, a fost dezvaluit  impreuna cu fratele sau cu motor cu combustie, berlina Seria 5 de generatia a opta.


Variantele i5 cu baterie electrica vor fi:


Berlina i5 M60 xDrive, care va deveni modelul emblematic din Seria 5, cu 602 CP si un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h (62 mph) de 3,9 secunde.



  • Berlina i5 eDrive40 cu tractiune spate.

  • Un break i5  care va fi vandut in Europa.

  • Un model i5 berlina cu tractiune integrala care va fi lansat in 2024.


Seria 5 si i5 berlina vor fi puse in vanzare in octombrie.  I5 are o baterie de 81,2 kilowati/ora si o autonomie de rulare de la 477 la 582 km (296 la 361 mile) in regimul de testare WLTP din Europa.


Modelul i5 face parte din impulsul tehnologic mai amplu al BMW pentru noua Seria 5, care include noi sisteme de infotainment, sisteme avansate de conducere si servicii conectate menite sa pozitioneze masina ca rival high-tech pentru noul Mercedes E-Class.


In interior, Seria 5 si i5 au un afisaj curbat in partea de sus a plansei de bord, care incorporeaza un ecran de 12,3 inchi in fata soferului si un ecran tactil de 14,9 inchi in centrul tabloului de bord.


BMW a spus ca pasagerii pot viziona acum videoclipuri YouTube pe ecran atunci cand masina este stationata, cu conditia sa fi optat pentru pachetul de conectivitate potrivit. De asemenea, pot juca jocuri datorita unei legaturi cu platforma de jocuri AirConsole.


Sub si in lateralul afisajului se afla o „Bara de interactiune” care combina comenzi sensibile la atingere si lumini care pot fi animate pentru a transmite mesaje, de exemplu pentru a indica un apel telefonic primit sau pentru a arata cand este sigur sa deschideti usa.


BMW a declarat ca a redus butoanele interioare ale masinii, pastrand in acelasi timp cele necesare „pentru o functionare rapida si intuitiva”, potrivit unui comunicat.


Sursa: BMW.ro


Asistenta avansata la conducere disponibila pe Seria 5 si i5 include ceea ce compania numeste ,,Asistentul de schimbare a benzii active”, care sugereaza oportunitati de depasire in timpul conducerii pe autostrada pe mai multe benzi, care sunt confirmate de soferul care se uita in oglinda exterioara. BMW a spus ca aceasta caracteristica a fost lansata mai intai in Germania, SUA si Canada.


Alte functii semi-autonome disponibile includ Parking Assistant Plus, care stocheaza miscarile de directie atunci cand sunt conduse inainte, pe care masina le poate repeta apoi in marsarier pana la 50 de metri. De asemenea, soferii pot controla manevrele de parcare in afara vehiculului folosind aplicatia My BMW pentru iPhone.


Noul BMW ID permite plata taxelor de parcare direct de la Seria 5 si i5. Functia poate fi utilizata initial in Germania si Austria, urmand in 2023  si in alte tari europene.


Toate noile modele Seria 5 vor fi electrificate prin adaugarea tehnologiei mild-hybrid de 48 de volti la motorul 520i cu patru cilindri pe benzina, mai puternic 530i cu acelasi motor (nu este disponibil in Europa) si 520d diesel cu patru cilindri.  Un diesel cu sase cilindri va urma in 2024, a spus BMW.


Toate modelele de motoare cu ardere sunt dotate cu o transmisie automata cu opt trepte. Doua modele hybrid plug-in se vor alatura, de asemenea, gamei in 2024, cu o autonomie electrica de pana la 100 km (62 mile), a spus BMW.


530e va folosi un motor pe benzina cu patru cilindri de 2,0 litri, in timp ce BMW 550e primeste un upgrade la un motor pe benzina de 3,0 litri cu sase cilindri.


Sursa: topgear.com


Seria 5 din a opta generatie a crescut in lungime cu 97 mm, pana la 5.060 mm in comparatie cu modelul actual. Este cu 32 mm mai lat la 1.900 mm si cu 36 mm mai inalt la 1.515 mm.


BMW a spus ca spatiul portbagajului este de 520 de litri la modelele berline cu motor cu ardere de lansare, in timp ce portbagajul lui i5 are o capacitate de 490 de litri.


Seria 5 va incepe de la 49.850 de lire sterline (61.930 USD) in Marea Britanie pentru versiunea 520i.


Seria 5 a fost cea mai vanduta masina din segmentul premium al masinilor mari din Europa anul trecut, inaintea Audi A6 si Mercedes E-Class. Vanzarile europene ale Seria 5 in 2022 au fost de 53.638 de unitati, potrivit cifrelor analistilor de piata Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA