Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marcile Stellantis, cu exceptia Opel, boicoteaza Salonul auto IAA de la Munchen

Opel se alatura VW, BMW, Mercedes, BYD din China si gigantului tehnologic Qualcomm la evenimentul principal al industriei auto din Germania.



 


Sursa: ev-database.org


Opel va fi singura dintre cele 14 marci Stellantis la Salonul auto IAA din acest an de la Munchen. Celelalte marci europene ale Stellantis, inclusiv Peugeot, Citroen si Fiat, nu vor fi prezente la evenimentul din septembrie, nici marca sa Jeep off-road din SUA.


„Nici o alta marca Stellantis, cu exceptia Opel, nu va fi reprezentata la IAA”, a declarat un purtator de cuvant al Stellantis pentru Automotive News Europe.


Opel va folosi spectacolul pentru a-si evidentia schimbarea de electrificare. Brandul intentioneaza sa devina un brand exclusiv electric pana in 2028.


Noul break compact complet electric al Opel, Astra Sports Tourer Electric, va avea debutul public la Munchen.


Va debuta si o versiune actualizata cu baterie electrica a masinii mici Corsa. Corsa Electric are o autonomie mai mare de 402 km (250 mile) si un nou motor electric de 115 kW/156 CP.


Opel va dezvalui, de asemenea, o a treia premiera mondiala despre care spune ca „ramane o surpriza pentru moment”.


Spectacolul, numit IAA Mobility, are loc in perioada 5-10 septembrie la centrul de targuri din Munchen din Riem si in locatii din jurul centrului istoric al orasului.


Sursa: electrive.com


Grupul Volkswagen, BMW si Mercedes-Benz vor participa, alaturi de Ford si Renault. Marcile chineze vor avea o prezenta puternica, inclusiv BYD si brandul Hongqi de la First Auto Works.


Printre furnizorii care participa se numara Robert Bosch, Continental, Forvia , Hyundai Mobis , Magna International, Webasto si ZF. Printre companiile tehnologice prezente se numara Qualcomm, IBM, Samsung, Amazon AWS si Luminar.


Expozitia bienala, care este organizata de asociatia auto din Germania VDA, a avut loc in mod traditional la Frankfurt, dar a fost mutata la Munchen in 2021, in incercarea de a atrage mai multi vizitatori.


Marcile Stellantis, inclusiv Opel, nu au fost prezente la expozitia din 2021 de la Munchen.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA