Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE ar trebui sa renunte la nevoia de cheltuieli „inutile” pentru euro 7

Ministrul de Finante al Frantei, Bruno Le Maire, s-a alaturat cererilor producatorului de automobile pentru ca UE sa revina la viitoarea reglementare antipoluare pentru emisiile auto, care ar creste semnificativ costul fabricarii de masini cu motor cu combustie.



Sursa: corriere.it


Bruno Le Maire a spus ca producatorii de automobile ar trebui sa fie scutiti de costurile suplimentare pentru motoarele cu ardere si ar trebui mai degraba „sa investeasca in tehnologiile de maine, nu in cele de ieri”.


Regulile Euro 7, care urmeaza sa intre in vigoare in 2025 pentru ceea ce va fi ultima generatie de motoare cu ardere, vor afecta o industrie care se lupta deja sa faca trecerea la masinile electrice, a declarat Le Maire marti in timpul inaugurarii companiei Automotive Cells Company, fabrica de baterii din nordul Frantei.


CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, la acelasi eveniment, a declarat ca regulamentul viitor, desi va folosi fondurile, nu va face o mare diferenta pentru mediu.


„Poate ca am face mai bine sa uitam acest standard Euro 7, care va costa pe producatorii nostri de masini, investitii inutile”, a spus Le Maire. „Trebuie sa investim in tehnologiile de maine, nu in cele de ieri.”


Regulamentul Euro 7 urmareste sa inaspreasca regulile cu privire la alti poluanti decat CO2, cum ar fi monoxidul de carbon si oxizii de azot. Regulile urmaresc, de asemenea, sa abordeze particulele care provin din frane si anvelope.


Opt tari UE, inclusiv Franta, au cerut blocului sa anuleze noile limite de poluare pentru tevile de esapament ale masinilor, deoarece acestea distrag atentia de la obiectivul de a interzice efectiv noile vehicule cu motor cu combustie dupa 2035, adaugand o respingere a ritmului UE de introducere a reglementarilor de mediu.


Sursa: automobile-propre.com


„Sa nu alocam capitalul limitat pe care il avem pentru lucruri care nu vor da un rezultat semnificativ si aici ma refer la rezultatul ecologic”, a spus Kallenius intr-un interviu.


Le Maire si directori de la Stellantis, TotalEnergies si Mercedes au participat la deschiderea fabricii de baterii ACC, in timp ce Europa incearca sa provoace dominatia companiilor asiatice in furnizarea industriei de vehicule electrice.


Regulile UE de interzicere efectiva a motorului cu ardere in masinile noi din 2035 au fost amanate cu cateva saptamani dupa un impuls de ultima ora din partea Germaniei de a asigura permise pentru e-combustibili.


Printre preocupari se numara pierderile semnificative de locuri de munca in sector, in timp ce lipsa infrastructurii, inclusiv puncte de incarcare, face ca vehiculele electrice sa nu fie atractive pentru multi consumatori.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA