Reglementarile propuse privind emisiile Euro 7 vor duce la costuri directe pentru producatorii de automobile care sunt de pana la 10 ori mai mari decat previziunile Comisiei Europene, a declarat grupul de lobby al industriei ACEA.

Sursa: vda.de

Producatorii auto spun ca Euro 7 este prea costisitor si este, de asemenea, inutil, deoarece industria cheltuieste zeci de miliarde pe vehicule electrice.

Costurile directe pentru masinile si furgonetele pe benzina, inclusiv costurile de omologare de tip, investitii si echipamente, pentru a se conforma Euro 7 ar fi de 1.862 de euro (2.050 USD) per vehicul, fata de estimarea Comisiei de 184 de euro pe vehicul, potrivit studiului realizat de consultanta Frontier Economics.

Costurile directe pentru autobuze si camioane ar fi in medie de 11.707 de euro pe vehicul, in comparatie cu o estimare a Comisiei de 2.765 de euro, se arata in studiu.

„Industria auto europeana se angajeaza sa reduca in continuare emisiile”, a declarat directorul general al ACEA, Sigrid de Vries, intr-un comunicat. „Cu toate acestea, propunerea Euro 7 pur si simplu nu este modalitatea corecta de a face acest lucru, deoarece ar avea un impact extrem de scazut asupra mediului la un cost extrem de ridicat”.

Producatorii de automobile europeni au ripostat impotriva Euro 7, argumentand ca reglementarile sunt prea costisitoare si inutile, deoarece industria cheltuieste zeci de miliarde de euro pe vehicule electrice cu emisii zero.

Saptamana trecuta, ministrul italian al transporturilor a declarat ca tara si aliatii sai din UE „au cifrele” pentru a bloca regulamentul.

Dar Comisia Europeana spune ca reglementarile sunt necesare pentru a reduce emisiile nocive si pentru a preveni repetarea scandalului emisiilor Grupului Volkswagen din 2015.

Sursa: leaseplan.com

Tarile si parlamentarii Uniunii Europene vor negocia in acest an propuneri pentru limite mai stricte pentru emisiile de motorina dar nu pentru benzina si pentru camioanele si autobuzele grele, inclusiv oxid de azot si monoxid de carbon.

Euro 7 ar intra in vigoare la jumatatea anului 2025 pentru masini si la jumatatea lui 2027 pentru camioane si autobuze.

Regulamentul urmareste inasprirea regulilor privind poluantii altii decat CO2, cum ar fi monoxidul de carbon si oxizii de azot. Regulile urmaresc, de asemenea, sa abordeze particulele de la frane si anvelope.

Abordarea emisiilor de la masini este o provocare pentru legislatorii UE. Regulile UE de interzicere efectiva a motorului cu ardere in masinile noi din 2035, ca parte a obiectivelor sale de reducere a CO2, au fost amanate cu cateva saptamani dupa eforturile de ultim moment din partea Germaniei de a asigura cote pentru asa-zisii e-combustibili.