Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes semneaza un acord pentru „otel eco” pentru Europa

Start-up-ul suedez H2 Green Steel va furniza 50.000 de tone de otel cu emisii reduse de CO2 pentru productia Mercedes, incepand cu anul 2025.



Sursa: media.mercedes-benz.co


Mercedes-Benz a semnat un acord cu H2 Green Steel, un start-up suedez, pentru a furniza 50.000 de tone de otel cu dioxid de carbon scazut pentru fabricile de asamblare ale producatorului auto din Europa si America de Nord.


Mercedes a luat o participatie in H2 Green Steel in 2021, iar noul acord extinde parteneriatul strategic cu scopul de a stabili un lant de aprovizionare nord-american pentru otel ,,almost CO2-free”, ,,aproape fara CO2″. Productia de vehicule care utilizeaza otel va incepe in 2025.


„Pe baza investitiei noastre initiale in H2 Green Steel, avem acum un acord de aprovizionare relevant si finalizat pentru Europa si acum cautam sa stabilim o aprovizionare durabila cu otel in America de Nord”, a spus intr-un comunicat miercuri, Gunnar Guthenke, seful departamentului de achizitii si calitate a furnizorilor la Mercedes-Benz.


Asa-numitul ,,otel eco” utilizeaza hidrogen si energie regenerabila in procesul de productie. In loc de CO2, procesul emite vapori de apa.


Sursa: stahleisen.de


Otelul care utilizeaza un furnal conventional care utilizeaza carbune de cocsificare este unul dintre procesele industriale cu cele mai mari emisii. Mercedes spune ca poate produce mai mult de doua tone de CO2 per tona de otel produsa, in timp ce procesul H2 are emisii de aproximativ 0,4 tone de CO2 pe tona produsa.


Producatorul auto si-a stabilit un obiectiv pentru 2039 pentru a-si decarboniza lantul de aprovizionare. Alti producatori de automobile incearca, de asemenea, sa-si reduca amprenta de carbon prin examinarea lanturilor lor de aprovizionare, un proces care poate produce castiguri uriase, dar necesita, de asemenea, supraveghere stricta si acceptare reciproca.


H2 Green Steel a fost fondata in 2020 si are sediul in Stockholm. De asemenea, va dezvolta prima fabrica in Boden, in nordul Suediei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA