Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes invinge Tesla pentru aprobarea a tehnologiei de conducere automata

Mercedes a invins Tesla in cursa de a deveni primul producator auto care ofera masini cu autonomie de Nivel 3 in California, un sistem care va fi o optiune pentru vehiculele sale S-Class si EQS din stat.



Sursa: mbusa.com


Departamentul de Autovehicule din California a aprobat sistemul de conducere automatizat al Mercedes-Benz pe autostrazile desemnate, in anumite conditii, fara controlul activ al unui sofer.


California este una dintre cele mai mari piete ale Tesla , reprezentand 16% din livrarile globale ale producatorului auto anul trecut, conform calculelor Reuters.


Dar Mercedes a invins-o pe Tesla pentru a deveni primul producator auto care a primit autorizatia de a vinde sau a inchiria masini cu un sistem de conducere automatizat de Nivel 3 catre publicul din California. La inceputul acestui an, producatorul german de automobile a primit, de asemenea, aprobarea de a implementa sisteme de conducere automata pe drumurile din Nevada.


Aprobarea a fost acordata sistemului Drive Pilot de la Mercedes, care permite soferilor sa-si ia ochii de la volan, dar acestia trebuie sa fie disponibili pentru a relua controlul daca este necesar.


Sistemul poate functiona numai pe autostrazi in timpul zilei la viteze care nu depasesc 40 mile (64 km)/ora, a spus DMV.


Mercedes a spus intr-o declaratie ca va face sistemul de conducere automatizat disponibil in SUA ca optiune pentru berlina Clasa S si vehiculele SUV EQS.


Primele livrari pentru aceste modele sunt asteptate la sfarsitul acestui an.


Sursa: mercedesbenzsouthorlando.com


Alte sisteme aflate in prezent pe drumurile publice precum Autopilot de la Tesla sau Super Cruise de la General Motors sunt clasificate la Nivelul 2, care se ocupa de anumite sarcini de conducere, dar impun soferilor sa fie atenti in orice moment.


Tesla numeste sistemul sau de asistenta de conducere de Nivel 2 Full Self-Driving si spune ca soferul trebuie sa supravegheze in mod constant functia si sa intervina dupa cum este necesar pentru a mentine o functionare in siguranta.


Aceasta aprobare ii acorda Mercedes permisiunea de a-si oferi sistemul pe autostrazile din California din Bay Area, Central Valley, Los Angeles, Sacramento si San Diego si pe autostrada interstatala care leaga California de Sud de Nevada.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA