Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio reduce preturile pe masura ce vanzarile scad

Nio a redus preturile cu 4.200 USD pentru toate modelele sale din China, ceea ce echivaleaza cu economii intre 6% si 9% in gama sa, inclusiv pentru SUV-urile  ES6 si ES8.



Sursa: nio.com


Nio a redus preturile la toate modelele sale si a incetat serviciile de schimb gratuit de baterii catre noi cumparatori, deoarece producatorul chinez de vehicule electrice se confrunta cu o presiune crescanda din cauza pierderilor si a vanzarilor scazute.


Asta echivaleaza cu reduceri cuprinse intre 6% si 9%. De asemenea, compania nu va mai oferi servicii gratuite de schimbare a bateriei cumparatorilor, a spus producatorul auto.


Peste 40 de marci auto care opereaza in China, inclusiv BYD si Volkswagen, s-au alaturat unui razboi al preturilor inceput de Tesla in acest an, intr-o lupta pentru cota de piata, pe masura ce cererea de masini scade, cu valuri raspandindu-se in intreaga industrie auto a tarii.


„Ajustarile au fost discutate intern de ceva vreme si am primit sfaturi si sugestii de la unii utilizatori”, a spus CEO-ul Nio, William Li, pe aplicatia de socializare a companiei, referindu-se la reducerile de pret si la noua politica privind schimbarea bateriei.


Nio a oferit servicii de schimbare a bateriei gratuit de cel putin patru ori pe luna proprietarilor existenti. Este printre putinii producatori de vehicule electrice care pariaza pe schimbarea bateriei ca o modalitate de a alimenta masinile electrice.


Rivalul Tesla a respins schimbarea bateriei ca fiind „plin de probleme si nepotrivita pentru utilizare pe scara larga”.


Sursa: greencarreports.com


Nio a declarat in februarie ca va accelera extinderea retelei sale de schimb de baterii cu un plan de a construi 1.000 de statii de schimb in China in acest an, pentru a aduce numarul total de astfel de site-uri la 2.300 pana la sfarsitul anului.


Investitiile companiei care pierde bani in statiile de schimb de baterii au fost insa puse sub semnul intrebarii de catre investitori pentru ca isi strang profitabilitatea. Pierderea neta a atins 4,7 miliarde de yuani in primul trimestru, comparativ cu 1,8 miliarde de yuani in aceeasi perioada a anului trecut.


Vanzarile de Nio au scazut in aprilie si mai, pe masura ce razboiul preturilor din China s-a intensificat si cererea generala a scazut. Cu masinile sale pur electrice la preturi de peste 300.000 de yuani, Nio a livrat 43.854 de vehicule in primele cinci luni.


In comparatie, vanzarile Tesla in China au fost de peste cinci ori mai mari decat cele ale Nio in aceeasi perioada, in timp ce BYD a vandut 923.343 de masini, datorita ofertelor sale de hibrizi complet electric si plug-in pentru mai putin de 300.000 de yuani.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA