Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari adauga noi versiuni pentru SF90 Stradale

Ferrari sporeste performanta hybridul-ui sau plug-in SF90 Stradale cu coupe-ul SF90 XX Stradale si roadsterul SF90 XX Spider.



Sursa: roadandtrack.com


Ferrari a sporit performanta masinii sport hibride plug-in SF90 Stradale, cu motor central, in doua modele de productie limitata „serii speciale”, coupe SF90 XX Stradale si roadster SF90 XX Spider.


Masinile sunt destinate clientilor bogati care cauta o masina de pista de performanta extrema, care poate fi condusa legal si pe sosea.


Pretul de baza al roadster-ului, care are un blat retractabil, este de 850.000 de euro (926.746 dolari) in Italia, in timp ce coupe-ul va incepe de la 770.000 de euro.


Ferrari adauga derivate din „seria speciala” in gama sa pentru a creste castigurile. Modelele SF90 XX Stradale vor genera venituri suplimentare de 1,12 miliarde de euro pentru Ferrari intre 2024 si 2026.


Cea mai recenta adaugare la programul XX a fost coupe-ul FXX-K EVO dezvaluit in 2017 si produs in cateva zeci de unitati.


Seful de marketing al Ferrari, Enrico Galliera, a spus ca SF90 XX Stradale coupe si SF90 XX Spider sunt „adevarate masini de curse de inalta performanta” care sunt legale.


Ferrari a oferit coupe-ului SF90 XX Stradale si SF90 XX Spider caracteristici aerodinamice, mai ales de la coupe-ul FXXK-EVO.


A fost adaugata o aripa fixa ​​spate  prima care a aparut pe un Ferrari de drum de la F50. Aceasta ofera 530 kg de forta aerodinamica la 250 km/h (155 mph).


Ferrari a spus ca obiectivul dezvoltarii lui SF90 XX Stradale a fost producerea celui mai performant automobil rutier al companiei pana in prezent, pastrand in acelasi timp functionalitatile sistemului de propulsie hibrid al lui SF90 Stradale.


Sursa: topgear.com


Pentru cele doua modele XX, puterea motorului Stradale a fost crescuta la 1.016 CP (1.030 cv, CP) de la 986 CP, cu imbunatatiri la motorul V-8 pe benzina turbo si la cele trei motoare electrice, dupa cum a spus seful de produs al Ferrari, Gian Maria Fulgenzi.


Ferrari a dezvoltat programul XX pentru a oferi unui grup select de soferi clienti experti masini extreme care nu sunt omologate pentru sosea, dar pot fi conduse la limita pe pista.


Gestionarea fluxului de racire a fost reproiectat, iar compartimentul motor a fost modificat pentru a face fata puterii maxime mai mari disponibile. Drept urmare, forta maxima de apasare este dubla fata de SF90 Stradale.


Coupe-ul SF90 XX Stradale si SF90 XX Spider au o functie de amplificare care ofera putere suplimentara in momente scurte. Produce putere suplimentara atunci cand masina iese dintr-o curba, imbunatatind timpul pe tur cu 0,25 secunde pe pista Fiorano.


Bateriile litiu-ion ale lui SF90 XX le ofera o autonomie de 25 km in modul complet electric.


Ferrari va construi 799 de unitati de coupe si 599 de unitati de roadster si lanseaza 15 modele noi intre 2023 si 2026. Acestea vor include primul vehicul complet electric al producatorului auto, asteptat in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA