Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : BMW X2 F39 ( 2017 – prezent )

Nu inteleg neaparat de ce ai plati mai mult pentru mai putin sau de ce ti-ai dori o versiune sport a lui BMW X1, dar iata ca BMW X2 F39 exista pe piata si se vinde. Asa ca hai sa vedem despre ce e vorba, pentru ca daca esti roman si vezi o coada oriunde trebuie sa mergi si tu sa afli despre ce e vorba.



Stiu ca e complicata ma, e sofisticata ma, o fi stricata ma, dar la BMW in momentul de fata cifrele impare din lista de modele sunt pentru masinile normale (Seria 1, Seria 3, Seria 5, Seria 7, X1, X3, X5 si tot asa), iar cifrele pare sunt pentru versiunile sport ale masinilor normale (Seria 2 e un Seria 1 mai sport, Seria 4 e un Seria 3 mai sport, X4 e un X3 mai sport, X6 e un X5 sport si tot asa). Si uite asa trebuia sa apara si BMW X2 F39, care ar trebui sa fie versiunea mai sport a lui X1.


Doar ca ar trebui, pentru ca motorizarile sunt aceleasi, trenul de rulare e acelasi, singura diferenta reala e aspectul si spatele curbat caracteristic versiunilor sport. Asta creaza clasica problema a lui X6 si X4 si anume spatiul inghesuit din spate. Si poate ca ai putea trai cu spatiul inexistent din spate, daca nu ar fi problema si la geamurile din spate care sunt la fel de subtiri ca salariul meu. Dar asta nu e o problema din 2 motive. Primul motiv este ca nu am nevoie de salariu pentru ca ma imbogatesc pe spatele vostru muhaha. Al doilea motiv este ca daca iti permiti un BMW X2 F39 cel mai probabil nu ai prieteni.



Si apoi sa trecem la partea de masini second-hand, pentru ca despre asta deliram aici. Daca pentru modelele noi diferentele nu sunt asa de mari, dar pe piata second-hand BMW X2 e in mod consecvent cu 5-7000 euro mai scump decat X1, aceleasi dotari, acelasi an. Mai grav e ca e cu 7-10.000 euro mai scump decat Seria 1. Arunc Seria 1 in ciorba asta pentru ca nu imi dau seama daca X2 e un X3 sport sau un Seria 1 ceva mai inalt si mai mare. Si aparent nici piata nu si-a dat seama, pentru ca in momentul in care am delirat acest articol, sunt 43 de Seria 1 dupa 2018 la vanzare, 119 X1 si doar 30 X2 pe autovit. Si poate ca noi romanii avem o problema, dar nici pe mobile.de situatia nu este neaparat roz.


Asa ca de ce sa cumperi un BMW X2?


Foarte simplu. Pentru ca e un BMW de statut si atat, cam ce a fost si X6 cand a fost lansat. E o masina scumpa, pe care nu si-o permite oricine si pe care o cumperi doar pentru ca poti si, cel mai important, ca sa vada lumea ca poti si ca iti permiti. BMW X2 F39, cel mai de statut BMW dintre BMW-urile de clasa mica.


 



Motoare BMW X2 F39


Benzina



  • 1.5 Turbo B38 de 141 cai – Acuma va trebui sa am grija sa nu ma repet pentru ca altfel vine Google si imi da o bataie demna de Peluza Sud vs Peluza Nord. Nu de alta dar e acelasi motor folosit si pe X1, Seria 1, Seria 2 Active Tourer si chiar si i8. Iar pe X2 e cam singurul benzinar prin anunturi pentru ca genul de om care cumpara un X2 se gandeste la consum si la impozit si acei 60 de lei economisiti conteaza.

  • 2.0 Turbo B48 de 190 si 230 cai – Sau poate ca un X2 2.0 turbo benzina e prea scump si pentru ca 230 de cai sunt prea multi pentru cumparatorul mediu de X2 F39. Cine stie. In orice caz, ambele motoare sunt fiabile atata timp cat respecti intervalul de service, ceea ce este un scenariu plauzibil pentru X2 pentru ca nu e cea mai populara masina din gama si astfel nu cade prada cumparatorului tipic de BMW care are bani doar ca sa il cumpere la combinatii, nu si sa il intretina.


Diesel



  • 1.5 B37 de 114 cai – Cel mai mic diesel pentru cel mai sportiv dintre X1-uri. Exista o singura problema in schimb – nu s-a obosit nimeni ca sa il cumpere.

  • 2.0 B47 de 150, 190 si 230 cai – Asta pentru ca daca tot esti dispus(a) sa dai 40-45-50.000 euro pe un X1 mai inghesuit, probabil ca nu vrei sa te legi la cap cu un diesel in 3 cilindri si 114 cai. Plus ca mai toti producatorii mari ofereau un diesel in 4 cilindri de 2 litri si 150 sau 190 de cai, asa ca nu poti ramane in urma. Ca si fiabilitate, BMW a mers all-in pe dieselul de 2 litri si nu sunt probleme notabile de mentionat.


Hibrid


1.5 Turbo xDrive25e de 217 cai – Iarasi, daca vreau un hibrid care sa ma plimbe ieftin prin oras, mi-as lua un Seria 2 Active Tourer pentru ca face exact aceeasi chestie doar cu mai mult spatiu si mai putina eleganta si cu mai putini bani.


 


 



Probleme Generale BMW X2 F39



  • La fel ca si cucoana blindata de blanuri, BMW X2 F39 e foarte pretentios si atent la incaltaminte. Asa ca fa-ti temele inainte si vezi ce anvelope se potrivesc si care nu urla de parca a fost chemat la munca in weekend. Mai ales ca sunt sanse mari ca anvelopele sa fie run-flat.

  • E un BMW deci trebuie sa vorbesc despre problemele complementare pe partea de electrice. Si sunt multe, doar ca la BMW X3 F39 e o problema specifica pe partea de stopuri si faruri.

  • La fel ca si la celelalte versiuni sport de la alte modele, BMW X2 e atat de ingramadit in spate incat realistic vorbind se pot acomoda doar copii. Ceea ce nu ar fi neaparat o problema, pentru ca X2 e genul de masina acasa-gradi-munca-gradi-mall-acasa. Plus ca daca ti-ai permis un X2 cel mai probabil nu ai prieteni deci nu ai probleme cu spatiul din spate. Sau din portbagaj.

  • As spune ceva si despre calitatea dubioasa de ansamblare si despre plasticele ieftine, dar realitatea este ca toate masinile moderne au problemele astea iar la X2 e efectiv ca la ruleta deci verifica masina de plastice ieftine care scartaie ca patul vecinului de deasupra si care nu te lasa sa joci Heroes 3 in liniste PENTRU CA EL ARE PARTE DE ACTIUNE SI TU TOT SINGLE PLAYER JOCI DAR MACAR JOCI HEROES 3. NU E RECLAMA PLATITA LA HEROES 3, E DOAR POVESTEA VIETII MELE SEARA DE SEARA ZI DUPA ZI EU STAU.


 



Verdict BMW X2 F39


In mod misterios, versiunea sport a lui X1 nu s-a vandut. Se pare ca reteta X6 nu functioneaza peste tot, pentru ca X2 se afla intr-o zona in care competitia e foarte mare iar rivalul principal e BMW X1. Pentru ca serios, nu ai motive sa cumperi altceva decat un X1 daca vrei un BMW mai inalt si mai practic dar usor de condus si care sa nu te rupa la costuri de mentenanta. Pentru ca nu ai un motiv real pentru a cumpara X2 in afara de aspect, pentru ca are aceleasi motoare ca si X1, aceeasi tractiune fata, aceeasi cutie automata. Daca ar fi venit si cu motoare mai mari de 2 litri si cu niste optiuni sport care sa arate exact care e diferenta dintre X1 si X2, cum e in cazul lui Seria 3 si Seria 4, atunci poate s-ar fi vandut. Dar asa, nu se justifica iar asta se vede si in piata.


Ce motoare recomand? Pentru benzina iti ajunge un 1.5 turbo de 140 cai si tractiune fata, iar pentru diesel piata oricum e invadata de 2.0 diesel de 150 sau 190 cai (de obicei 190 cai).


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA